i-ypersalata-xoris-galaktokomika-kai-glouteni-xortastiki-kai-adiokseidotiki.col-8

Υλικά

450 γρ. φασόλια χάντρες κτψ Μπάρμπα Στάθης

2 κόκκινες πιπεριές

15 τοματίνια

10 ελιές

1 αβοκάντο

90 γρ. κινόα

150 γρ. καλαμπόκι σε κονσέρβα

ξύσμα από 2 λάιμ

χυμό από 2 λάιμ

2 κ.σ ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

½ ματσάκι μαϊντανό

½ ματσάκι δυόσμο

1 κ.σ. μέλι

Για το σερβίρισμα

2 κ.σ. μαϊντανό και δυόσμο

1 κ.σ. ελαιόλαδο

πιπέρι

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Βάζουμε μία κατσαρόλα με νερό στη φωτιά και προσθέτουμε αλάτι. Μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε τα φασόλια και βράζουμε για 15 λεπτά.
  • Κόβουμε σε μικρά κυβάκια τις πιπεριές, τα τοματίνια στη μέση, τις ελιές γύρω γύρω από το κουκούτσι σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε όλα σε ένα μπολ.
  • Καθαρίζουμε και κόβουμε το αβοκάντο σε κομμάτια του 1 εκ.
  • 5 λεπτά πριν βγάλουμε τα φασόλια, προσθέτουμε την κινόα στην κατσαρόλα και βράζουμε και τα δύο μαζί για 5 λεπτά.
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε στο μπολ το καλαμπόκι, το ξύσμα και τον χυμό από τα λάιμ, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
  • Ψιλοκόβουμε τον δυόσμο και τον μαϊντανό, τα ρίχνουμε στο μπολ και τα ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα.
  • Σουρώνουμε τα φασόλια με τη κινόα, τα ξεπλένουμε με κρύο νερό να να κρυώσουν και τα προσθέτουμε στο μπολ.
  • Προσθέτουμε το μέλι για να ισορροπήσουμε την οξύτητα και σερβίρουμε με φρέσκα μυρωδικά, πιπέρι και με ελαιόλαδο.

Δείτε την αναλυτική συνταγή:

Πηγή: akispetretzikis.com

Το είδαμε womantoc