OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Υλικά για 13-14 μίνι μπουκιές

  • 100γρ βρώμη
  • 7 χουρμάδες αποξηραμένοι χωρίς κουκούτσι
  • 40ml σιρόπι αγάβης (ή σιρόπι σφένδαμου ή μέλι)
  • 20ml νερό
  • 30γρ ξηροί καρποί πεκάν (ή καρύδια/αμύγδαλο) + 30γρ επιπλέον για επικάλυψη (προαιρετικά)
  • 2 κσ κακάο
  • 2 κσ φυστικοβούτυρο
  • 2 κσ ελαιόλαδο
  • 1/2 κγ κανέλα
  • 1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

  1. Βάλε όλα τα υλικά στον πολυκόφτη και άλεσέ τα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  2. Πάρε μικρές κουταλιές από τη ζύμη και σχημάτισε με τα χέρια σου μικρές μπάλες. Τοποθέτησέ τις στο ψυγείο για λίγη ώρα.
  3. Αν θες κύλησε τις μπουκιές σε ένα με αλεσμένους ξηρούς καρπούς ή βούτηξέ τις σε λιωμένη μαύρη σοκολάτα!
  4. Διατήρησε σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για μια βδομάδα.

shape.gr