88

Βράδυ Σαββάτου και παρά την έντονη ζέστη, το ιστορικό κτήριο του Ζαππείου άρχισε να γεμίζει από νωρίς με τους λαμπερούς καλεσμένους, και ανάμεσά τους σημαντικές προσωπικότητες του Τουρισμού απ’ όλη την Ευρώπη, της Ευρωπαϊκής Τελετής των World Travel Awards 2018. O θεσμός των επονομαζόμενων και ως «Όσκαρ του Τουρισμού» ταξίδεψε στην Αθήνα, καθώς τη διοργάνωση της τελετής για το 2018 ανέλαβε η HotelBrain, σε μια επετειακή χρονιά τόσο για το θεσμό που φέτος συμπληρώνει τα 25 χρόνια του όσο και για την Ελλάδα, η οποία ισχυροποιεί διαρκώς τη θέση της στο παγκόσμιο ταξιδιωτικό στερέωμα.

Τα διαρκή ρεκόρ της χώρας μας, τόσο στις διεθνείς αφίξεις όσο και στα συνολικά έσοδα του τουριστικού κλάδου, αναφέρθηκαν πολλές φορές στις ομιλίες που προηγήθηκαν των απονομών, δικαιώνοντας την επιλογή της Ελλάδας και της Αθήνας ως τόπου διεξαγωγής του ευρωπαϊκού σκέλους του θεσμού των World Travel Awards, με τη φροντίδα της HotelBrain στη διοργάνωση της τελετής, που τα τελευταία χρόνια διακρίνεται σταθερά ως κορυφαία στο Management Ξενοδοχείων Ευρώπης & Ελλάδας.

Ο Πρόεδρος και Ιδρυτής της HotelBrain, Πάνος Παλαιολόγος, δήλωσε: «Αυτή η διοργάνωση αποτελεί μια μεγάλη αναγνώριση και επιβράβευση για όλους του Ελληνικούς φορείς και τους επαγγελματίες στον τομέα του Τουρισμού, που όλοι μαζί δουλεύουμε σκληρά για να αναδείξουμε την Ελλάδα ως τον κορυφαίο τουριστικό προορισμό της Ευρώπης». Ο Ιδρυτής των World Travel Awards, Graham Cooke, δήλωσε: «Ήταν τιμή μας να συνεργαστούμε με την HotelBrain για τη διοργάνωση των WTA στην Αθήνα, η οποία τέθηκε υπό τις αιγίδες του Υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ και του Δήμου Αθηνών. Σας ευχαριστούμε όλους για την υποστήριξη και τη φιλοξενία σ’ αυτή την υπέροχη πόλη».

Η Ελλάδα όμως αναδείχτηκε και ο μεγάλος νικητής της βραδιάς εξασφαλίζοντας σημαντικές διακρίσεις στον χορό των απονομών που ξεκίνησε αμέσως μετά. Συγκεκριμένα στην Αθήνα απονεμήθηκε το βραβείο «Europe’s Leading City Break Destination 2018», στον ΕΟΤ το βραβείο «Europe’s Leading National Tourism Strategy & Campaign» και στο Athens Convention Bureau του Δήμου Αθηναίων το βραβείο «Europe’s Leading City Tourist Board 2018». Το παρών έδωσαν η Υπουργός Τουρισμού, Ε. Κουντουρά, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ, Κ. Τσέγας και ο Δήμαρχος της Αθήνας, Γ. Καμίνης, που παρέλαβαν τα αντίστοιχα βραβεία από τον CEO της HotelBrain, Κωνσταντίνο Ζήκο.

Ως «Europe’s Leading Beach Destination» βραβεύτηκε η Πελοπόννησος, ως «Greece’s Leading Island Destination» τα νησιά του Σαρωνικού και ως «Europe’s Leading Tourist Attraction 2018» η Ακρόπολη. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης οι: Αντιπεριφερειάρχης  Πελ/σου, Ν. Νικολάκου, η Εντεταλμένη Σύμβουλος της Περιφέρειας Αττικής, Ε. Δημοπούλου, ο Πρόεδρος του ΕΟΤ, Χ. Καρίμαλης, ο Δήμαρχος Τήνου, Γ. Σιώτος, ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ, Γ. Ρέτσος, και ο Πρόεδρος του ΞΕΕ, Α. Βασιλικός.

Ανάμεσα στους νικητές που ανέβηκαν στο πόντιουμ για να παραλάβουν βραβεία ήταν το μυκονιάτικο «Kenshō Boutique Hotel & Suites» (Greece’s Leading Boutique Hotel), το «Santo Maris» της Σαντορίνης (Greece’s Leading Island Villas), το «Sani Resort» της Χαλκιδικής (Greece’s Leading Family Resort) και το «Divani Caravel» (Greece’s Leading City Hotel) του ομίλου Διβάνη που απέσπασε ακόμα βραβείο ως Greeces’ Leading Hotel Group αλλά και την ειδική τιμητική διάκριση “WTA Lifetime Achievement Award” για τον Αριστοτέλη Διβάνη.

Επίσης, δεν ήταν λίγα τα ελληνικά ξενοδοχεία και resorts που απέσπασαν πανευρωπαϊκές διακρίσεις, όπως τα εμβληματικά ξενοδοχειακά συγκροτήματα της Ελούντας «Elounda Bay» (Europe’s Leading Seafront Resort) και «Elouda Beach»(Europe’s Leading Luxury Villa Resort), το «Grand Resort Lagonisi» (Europe’s Leading Luxury Wedding Resort, Europe’s Leading Luxury Island Resort) και το «Nikki Beach Resort & Spa Porto Heli» (Europe’s Leading Luxury Lifestyle Resort).

athinorama