tourta-pagwto-me-mpiskoto-kai-fraoules

Υλικά Συνταγής

  • Για τη βάση της τούρτας
  • 250 γραμ. μπισκότα ολικής άλεσης
  • 125 γραμ. βούτυρο λιωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
  • Για το παγωτό
  • 1 κουτί (250 γραμ.) φυτική σαντιγί
  • 1 κουτί (400 γραμ.) ζαχαρούχο γάλα
  • 1 κουτί (400 γραμ.) εβαπορέ γάλα
  • 1 βανίλια
  • 500 γραμ. φράουλες ώριμες
  • ¾ φλ. μαρμελάδα φράουλα
  • 2 κ.σ. κονιάκ
  • 1 κ.γλ. χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Για την τούρτα παγωτό με μπισκότo και φράουλες, αλέθουμε πρώτα τα μπισκότα στον κάδο του μίξερ με τους κόφτες μέχρι να γίνουν σκόνη. Προσθέτουμε το λιωμένο (σε θερμοκρασία δωματίου) βούτυρο και τ’ αναμειγνύουμε στο μίξερ. Στρώνουμε το μείγμα της βάσης σε φόρμα δαχτυλίδι με διάμετρο 22 εκ. Πατάμε καλά να ισιώσει το μείγμα στη βάση της φόρμας.

Το αφήνουμε στο ψυγείο. Χτυπάμε στο μίξερ τη φυτική σαντιγί ν’ αφρατέψει και να διπλασιαστεί σε όγκο για 7΄-8΄. Προσθέτουμε τη βανίλια και λίγο λίγο το ζαχαρούχο γάλα. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά. Τέλος, προσθέτουμε το εβαπορέ και χτυπάμε για 5΄ επιπλέον ν’ αφρατέψει και να κρυώσει το μείγμα.

Το αδειάζουμε με προσοχή στην παγωμένη βάση μπισκότου στη φόρμα. Το βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσει καλά. Κόβουμε τις φράουλες στη μέση, τις ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού. Ζεσταίνουμε τη μαρμελάδα φράουλανα λιώσει και προσθέτουμε το κονιάκ. Ανακατεύουμε και σουρώνουμε το μείγμα. Αφήνουμε να κρυώσει.

Βγάζουμε το παγωτό από την κατάψυξη. Με προσοχή αφαιρούμε τα πλαϊνά της φόρμας. Στρώνουμε τις φράουλες πάνω στο παγωτό και περιχύνουμε με τη χλιαρή μαρμελάδα (που είναι πλέον σαν σιρόπι). Σερβίρουμε σε τρίγωνα.