2740

Απωθημένα: Πιθανό αυτή η λέξη να σου χτυπάει το μυαλό, να καίει το μέσα σου στο ακουσμά της. Να σε πηγαίνει πίσω στο χρόνο ονειροπολώντας στιγμές και ευκαιρίες που έχασες και έγιναν σκόνες και μπήκαν με επιγραφή στα κουτιά των “απωθημένων”.

 

Βέβαια, τα απωθημένα μπορεί να πει κανείς πως χωρίζονται σε δυο κατηγορίες. Εκείνα της δικής σου ευθύνης και των άλλων. Και πριν σκεφτείς οτι πάω να ρίξω ευθύνες σε τρίτους να σου θυμήσου εκείνα τα εφηβικά απωθημένα που ήσουν αρκετά μικρός ώστε να αποφασίσεις για σένα.

 

Έχουμε τόσα πολλά απωθημένα. Εκείνα του έρωτα, της καριέρας, εκείνα του ήθελα να ταξιδέψω τον κόσμο αλλά δεν τολμήσα ποτέ. Αυτό που δεν έδωσες στον εαυτό σου μια καλύτερη ευκαιρία γιατί η άποψη των άλλων έγινε η δική σου γνώμη.

 

Ειλικρινά, όσο μεγάλος και αν είσαι προσπάθησε να υλοποιήσεις τα απωθημένα σου, δώστους σάρκα και όστα. Γιατί τα απωθημένα γεννάνε ανθρώπους καταπιεσμένους που τα περνάνε στα παιδιά τους και στα παιδιά των παιδιών τους.

 

Αν αυτό σου λέει κάτι, τότε πιθανόν να είσαι ο ενήλικας που σαν παιδί οι γονείς σου επέλεξαν το δρόμο της καριέρας σου. Δεν πήγες στη καλών τεχνών γιατι η ιατρική που τόσο δεν ήθελες, δεν είχε το ίδιο πρεστιζ για τους γονείς σου.

 

Γιατί ο έρωτας που δεν εκπληρώθηκε θα σε στοιχείωνει σε κάθε νέα σου σχέση.

 

Ξέρεις κάτι; Η ζωή είναι μικρή και ο κόσμος πολύς.

 

Παραιτήσου απο την βαρετή δουλειά σου, βγες απο την σχέση που τόσο σε πληγώνει, κάνε επιτέλους αυτο που ποθεί η ψυχή σου. Διαφορετικά το φάντασμα που λέγεται απωθημένο θα σε συντροφεύει για πάντα. Και καλά αν είναι ένα! Αν είναι πολλά;

 

* Να θυμάσαι οι πιο επικίνδυνοι άνθρωποι δεν ζουν μεσ τις φυλακές , ζουν μεσ τα απωθημένα*

Ελευθερία Τσιντάρη