4fdd6f855d6f587978f75b3afc4464c3

Πάσχα χωρίς τσουρέκι, αυγά, σούβλισμα και κουλουράκια δεν είναι Πάσχα! Σήμερα, λοιπόν, θα ασχοληθούμε με τα πασχαλινά κουλουράκια και πώς θα καταφέρουμε επιτέλους να πετύχουμε το τέλειο αποτέλεσμα. Μιλώντας για τέλειο αποτέλεσμα εννοούμε φυσικά τα πιο τραγανά και μυρωδάτα κουλουράκια που θα έχεις φάει ποτέ.

 

Ακολούθησε τα παρακάτω tips και θα μας θυμηθείς:

1. Πρώτος βασικός κανόνας: όλα τα υλικά θα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου
2. Επίλεξε καλής ποιότητας πρώτες ύλες καθώς αυτές θα σου χαρίσουν ένα άρτιο αποτέλεσμα. Επιπλέον, μην ξεχνάς να ζυγίζεις προσεκτικά όλα τα υλικά! Οι σωστές αναλογίες στη ζαχαροπλαστική είναι βασική προυπόθεση για ένα γευστικό αποτέλεσμα
3. Αν θέλεις σούπερ τραγανό αποτέλεσμα τότε χτύπα πολύ καλά στο μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να αφρατέψουν. Στη συνέχεια πρόσθεσε τα υπόλοιπα υλικά
4. Για να βγουν τα κουλουράκια αφράτα θα πρέπει να προσέξεις το ζύμωμά τους. Ζύμωσέ τα ελαφρώς και φρόντισε να ρίχνεις τα αλεύρι σταδιακά
5. Φυσικά μην ξεχάσεις να προσθέσεις στη συνταγή ξύσμα πορτοκαλιού ώστε να χαρίσεις στα κουλουράκια σου έξτρα γεύση
6. Για ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα άφησε τη ζύμη σου να ξεκουραστεί για τουλάχιστον μισή ώρα
7. Για τέλειο ψήσιμο και αποτέλεσμα, φρόντισε κάθε φορά που πλάθεις ένα κουλουράκι να παίρνεις πάντοτε την ίδια ποσότητα ζύμης
8. Τοποθέτησε τα κουλουράκια σε ταψιά με αντικολλητικό χαρτί (αφού τα έχεις αλείψει με αυγό) και ψήσε μέχρι να ροδίσουν.

 

Τόσο απλά και εύκολα, ακολουθώντας τα παραπάνω tips θα φτιάξεις τα πιο μυρωδάτα και τραγανά πασχαλινά μπισκότα ever!

Καλό Πάσχα 🙂

queen