1-54-760×500

Ακριβώς όπως και στη βιομηχανία της μόδας στο σύνολό της, οι τάσεις των χρωμάτων των μαλλιών αλλάζουν διαρκώς. Το 2019, οι κύριες τάσεις αναφέρουν ότι οι αποχρώσεις των μαλλιών σου πρέπει να είναι είτε φυσικές είτε ασυνήθιστες και δημιουργικές. Σύμφωνα με το Bright Side θα είναι στη μόδα τα απαλά και εκλεπτυσμένα φωτεινά χρώματα. Ιδού τα 9 χρώματα που θα ξεχωρίσουν μέσα στη χρονιά που διανύουμε.

Κονιάκ και χρώματα κανέλας
Το 2019, τα σκούρα χρώματα θα είναι επίσης δημοφιλή. Το χρώμα του κονιάκ και οι αποχρώσεις της κανέλας είναι η ιδανική επιλογή αφού δεν χρειάζονται ειδική επεξεργασία και κάνουν το εφέ του χαμαιλέοντα: φαίνονται διαφορετικά σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Μην αναμειγνύεις τις κοκκινωπές αποχρώσεις της κανέλας με τους πιο σκούρους τόνους σοκολάτας. Εάν θέλεις να δοκιμάσεις ένα τολμηρό κόκκινο χρώμα αλλά εξακολουθείς να έχεις αμφιβολίες, οι αποχρώσεις της κανέλας και του κονιάκ είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι. Κάν’ το όπως η Eva Mendes!

Φυσικό χρώμα
Το 2019, οι φυσικές αποχρώσεις θα είναι πραγματικά δημοφιλείς. Υπάρχει η πεποίθηση ότι το χρώμα με το οποίο γεννήθηκες σου ταιριάζει περισσότερο, έτσι αυτό το χρώμα θα είναι απλά τέλειο. Παρεμπιπτόντως, μπορείς πάντα να αλλάξεις το φυσικό σου χρώμα ενισχύοντας έναν συγκεκριμένο τόνο ή συνδυάζοντάς τον με άλλες αποχρώσεις. Στη φωτογραφία οι «δίδυμες» ή «μαμά και κόρη φτυστές» Carla Bruni και Bella Hadid au naturelle!

Ψυχρά σκούρα χρώματα
Οι ψυχρές αποχρώσεις είναι πάντα trendy. Στο παρελθόν, ήταν εξαιρετικά δημοφιλείς μεταξύ των ξανθών, αλλά σήμερα, ακόμη και τα κορίτσια με σκούρα καστανά μαλλιά έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν ψυχρές αποχρώσεις. Αυτά τα χρώματα ταιριάζουν καλύτερα στα κορίτσια με ανοιχτούς τόνους δέρματος. Όπως η Meghan Fox για παράδειγμα.

Boυτυράτα και κρεμώδη χρώματα
Οι ξανθιές θα έχουν επίσης την ευκαιρία να πειραματιστούν με τα μαλλιά τους. Οι χρυσαφένιες αποχρώσεις θα είναι οι πιο δημοφιλείς: σκέψου να παρατήσεις το κρύο ξανθό σου για μια ζεστή, κρεμώδη απόχρωση, σαν αυτή της Amanda Seyfried. Δεν μπορούμε να πούμε ότι όσες έχουν πλατινέ χρώμα δεν είναι πλέον trendy, αλλά έχουν σίγουρα τώρα έναν ανταγωνιστή.

Όλες οι αποχρώσεις του κόκκινου
Τα τελευταία χρόνια, όλα τα χρώματα των μαλλιών είναι trendy, εκτός από το κόκκινο. Το 2019, όλα θα αλλάξουν και όλες οι αποχρώσεις του κόκκινου θα είναι στη μόδα: από χάλκινα σε ψυχρότερους τόνους. Αλλά θα πρέπει να είσαι προσεκτική: βεβαιώσου ότι τα μαλλιά σου δεν είναι πολύ πορώδη ώστε να κρατήσουν αυτό το χρώμα – το κόκκινο μπορεί να ξεθωριάσει πολύ γρήγορα. Στη φωτογραφία η Julianne Moore: η απόλυτη κοκκινομάλλα!

Balayage: Μια τεχνική που ανέπτυξαν οι γάλλοι colorists και έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής πριν από δύο χρόνια. Ταιριάζει περισσότερο σε ξανθές αποχρώσεις που καθώς αναμιγνύονται με πιο σκούρες δίνουν ένα  αποτέλεσμα πιο «γεμάτο» και «ζωντανό». Το μεγαλύτερο θετικό αυτής της τεχνικής είναι ότι έχει μεγάλη διάρκεια ενώ, όπως μπορεί να φανταστεί κανείς, για να εφαρμοστεί χρειάζεται κάποιο μήκος το μαλλι. Δεν ενδείκνυται σε κοντό κούρεμα.

womenonly