Χρήστος Τσίχλης

Δικηγόρος

Δικηγόρος

Ο Χρήστος Ηλ. Τσίχλης γεννήθηκε στο Στάμφορντ Κονέκτικατ των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής,από Έλληνες ομογενείς. Μεγάλωσε στο Γεωργίτσι Λακωνίας,όπου ολοκλήρωσε το γυμνάσιο και το Λύκειο Καστορείου.

Είναι πτυχιούχος της Νομικής σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ως μάχιμος δικηγόρος Αθηνών,αρθρογραφεί στο διαδίκτυο και στις εφημερίδες,κυρίως για την ενημέρωση του απλού πολίτη,ως προς τα δικαιώματά του. Στις εθελοντικές του δράσεις περιλαμβάνονται ομιλίες ενημέρωσης(μαθητών,φοιτητών, ΑμεΑ), η δωρεάν σύνταξη καταστατικών για την δημιουργία φιλανθρωπικών σωματείων,η προσπάθεια ανάδειξης του χωριού του ως τ.πρόεδρος Συνδέσμου των εν Αττική Γεωργιτσιάνων Λακωνίας, η προσπάθεια καταπολέμησης της διαφθοράς στον δημόσιο τομέα ως τ.πρόεδρος Μ.Κ.Ο. καταπολέμησης διαφθοράς.

Έχει αναλάβει πρωτοβουλία για την ίδρυση ανεξάρτητου Συνταγματικού Δικαστηρίου στην Ελλάδα,ώστε να εφαρμόζονται άμεσα οι δικαστικές αποφάσεις κατά του δημοσίου, για την τιμωρία των υπουργών όπως ισχύει για τον απλό πολίτη και για την κωδικοποίηση της νομοθεσίας(με την έννοια της τακτοποίησης και της κατηγοριοποίησης),με συνέπεια να μην υφίστανται πολλοί νόμοι για το ίδιο θέμα.Είναι Blogger και δημοσιεύει άρθρα σε blogs,εδώ και έξι χρόνια.

Κατά τη διάρκεια των φοιτητικών χρόνων, στη Νομική Αθηνών, ασχολήθηκε με το φοιτητικό συνδικαλισμό. Συνέβαλε στην οργάνωση του Πολυεθνικού Συντονιστικού Κέντρου Στρατηγικών Θαλασσίων Μεταφορών(ΠΟΣΚΕΣΘΑΜ) του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας(ΓΕΕΘΑ). Είναι μέλος της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, της UNESCO,της UNICEF και διετέλεσε δικαστικός αντιπρόσωπος στις εκλογές συλλόγων-σωματείων φιλανθρωπικού χαρακτήρα.

You can't download this image