Τάσεις για τα μαλλιά ’17-‘18

Το καλοκαίρι του ’17 ήταν ομολογουμένως πολύχρωμο. Είδαμε και ευχαριστηθήκαμε ένα σωρό χρώματα στα μαλλιά. Το χειμώνα συνήθως τα πράγματα ηρεμούν, οι τόνοι πέφτουν και τα μαλλιά αλλάζουν.

Οι κομμωτές, οι σχεδιαστές και οι απανταχού fashion icons αποφάσισαν.
Ένα από  τα χρώματα που θα κυριαρχήσουν φέτος το χειμώνα είναι το καφέ. Είναι all time classic και ποτέ δεν φεύγει από τις προτιμήσεις των γυναικών γιατί, όντας chic και ασφαλές, είναι το πλέον κατάλληλο για εκείνες που κρατούν την εικόνα τους εντός ορίων χωρίς να δοκιμάζουν ακρότητες. Ένα ακόμα χαρακτηριστικό του καφέ είναι ότι με τις κατάλληλες τεχνικές μπορεί να φορεθεί άφοβα από όλες τις ηλικίες. Όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά, διότι κάθε εποχή έχει και τα μυστικά της. Το φετινό μυστικό του καφέ λοιπόν είναι το εξής: Τέλος το μονόχρωμο (block color) , η νέα εποχή προστάζει για τεχνικές χρώματος. Συνδυάστε δύο ή και τρία διαφορετικά καφέ και δημιουργήστε τρισδιάστατα εφέ με κίνηση που θα σας δώσουν αυτή τη glamorous νότα που επιβάλλεται για το χειμώνα. Ο κομμωτής σας γνωρίζει τον τρόπο, ζητήστε του να σας δείξει τους πιθανούς συνδυασμούς χρωμάτων που θα ταιριάξουν με το μήκος του μαλλιού σας και τον τόνο του δέρματος. Δοκιμάστε τεχνικές “sombre” για να κρατήσετε φωτεινά τα μήκη σας οι μακρυμάλλες, ή την τεχνική “babylights” για πιο κοντά μαλλιά, ώστε να τους δώσετε πιο ανάγλυφη υφή και την πασπαρτού τεχνική “color correction” που ταιριάζει σε όλα τα μήκη. Πράγματι, ο σωστός συνδυασμός και εφαρμογή χρωμάτων μπορεί να το κάνει αυτό.

Για εσάς με τα μακριά μαλλιά, ή τεχνική sombre δείχνει σαν την πιο κατάλληλη καθώς σας προσφέρει  πολλές επιλογές. Μια δική μου αγαπημένη επιλογή έχει να κάνει με ψυχρό καφέ σαν βάση- ρίζα το οποίο καταλήγει σε ένα πολύ ήπιο ξανθό κρατώντας την διαφορά στο ξάνοιγμα μεταξύ ρίζας και άκρης έως τρεις τόνους. Το εφέ που θα δημιουργηθεί θα σας φωτίσει γλυκά. Αν όμως είσαι πιο τολμηρή, τράβηξε τα βλέμματα με την ίδια τεχνική κρατώντας ψυχρό το χρώμα στη ρίζα και αλλάζοντας το σε θερμό στα μήκη. Ένα παράδειγμα θα μπορούσε να είναι μια καστανή ψυχρή αλλά όχι σαντρέ βάση που θα καταλήγει σε καστανοχάλκινα μήκη, δημιουργώντας έτσι ένα εφέ έντασης με πιο sexy χαρακτήρα.

Στα μεσαίου μήκος μαλλιά η τεχνική “babylights”, πολύ λεπτές ανταύγειες δηλαδή, είναι ιδανική για να αναβαθμίσει το look σας. Και εδώ προτιμήστε να κρατήσετε ψυχρή τη βάση, με ένα ψυχρό καστανό δηλαδή και δώστε ένταση με ένα πιο θερμό καστανό στα “babylights” κάνοντας μια ήπια, “business” αλλαγή ή τολμήστε σαν δεύτερο χρώμα ένα χάλκινο που θα ζωντανέψει το look. Προσοχή  όμως, το μυστικό εδώ είναι να κρατηθούν στον ίδιο τόνο ξανοίγματος και οι δύο αποχρώσεις. Σε τέτοιου μήκους μαλλιά δηλαδή μέχρι τον ώμο καλό θα ήταν να αποφύγετε το έντονο ξάνοιγμα στις άκρες τύπου “ombre” καθώς δεν υπάρχει αρκετό μήκος στα μαλλιά για να δημιουργηθεί η σωστή διαβάθμιση στο ξάνοιγμα, με αποτέλεσμα το look να δείχνει σκληρό.

Τέλος για εσάς που αγαπάτε τα κοντά μαλλιά θα πρότεινα να κάνετε λίγο πιο spicy το χρώμα σας ζητώντας από τον κομμωτή σας να “παίξει” με το ξάνοιγμα στις άκρες, όπου το μήκος το επιτρέπει. Τα κοντά μαλλιά είναι σαφώς πιο παιχνιδιάρικα, τονίστε λίγο τις μακριές τούφες είτε με ελαφρύ ξάνοιγμα είτε με εντονότερο χρώμα εκεί. Ένας “προχωρημένος” συνδυασμός χρωμάτων θα μπορούσε να είναι ένα καστανοχάλκινο σαν βάση, με κόκκινες feathered άκρες στις τούφες που θα πέσουν γύρω από το πρόσωπο κάνοντας έτσι ένα ελαφρύ “contouring” που θα κολακέψει το πρόσωπο.

Ο χειμώνας είναι σκοτεινή εποχή,οι συνδυασμοί όμως είναι ατελείωτοι, τα όμορφα μαλλιά από τα χέρια του κομμωτή σας θα είναι η λάμψη μέσα στο χειμώνα ή, όπως μας τραγουδάει η Zoe θα είστε “sunshine on a rainy day” !!

Συνεχίζεται…

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.