tarta-milou_top

Υλικά για 4 άτομα

Για από πάνω

  • 3 μεγάλα μήλα γκόλντεν κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
  • 1/2 φλιτζάνι μαρμελάδα μήλο ή βερίκοκο
  • 1/4 φλιτζάνι νερό

Για τη γέμιση

  • 3 μεγάλα μήλα γκόλντεν καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 3 κουτ. σουπ. φρυγανιά τριμμένη
  • 1 κουτ.γλυκ. κανέλα
  • χυμό από ½ λεμόνι

Για τη ζύμη

  • 1 μεγάλο αυγό
  • 4 κουτ. σουπ. ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για το άλειμμα

  • 1 ασπράδια αυγού

Εκτέλεση

1. Φτιάχνετε τη ζύμη. Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ όλα τα υλικά της ζύμης μαζί και τα χτυπάτε μέχρι τα υλικά να ενωθούν. Αποσύρετε τη ζύμη από τον κάδο και την τυλίγεται με μεμβράνη. Την βάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

2. Βγάζετε τη ζύμη από το ψυγείο, την μεταφέρετε σε μια επιφάνεια στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί και με τη βοήθεια ενός πλάστη την ανοίγετε σε φύλλο πάχους ½ εκ. Με τη βοήθεια ενός κουπάτ κόβετε δύσκολους λίγο μεγαλύτερους από τα φορμάκια σας. Στρώνετε τη ζύμη στα φορμάκια, έτσι ώστε να καλύψετε τον πάτο και τα τοιχώματά τους. Αλείφετε με τη βοήθεια ενός πινέλου την επιφάνεια των φύλλων με το ασπράδι αυγού και τα καλύπτετε με αντικολλητικό χαρτί. Γεμίζετε τα ταρτάκια με όσπρια και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 5 λεπτά.

3. Εν τω μεταξύ φτιάχνετε τη γέμιση. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε όλα τα υλικά για τη γέμιση και τα ανακατεύετε καλά με ένα κουτάλι. Βγάζετε τα ταρτάκια από το φούρνο αφαιρείτε τα όσπρια και το αντικολλητικό χαρτί, μοιράζετε και απλώνετε ομοιόμορφα τη γέμιση και αραδιάζετε από πάνω τα μήλα. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύετε την μαρμελάδα με το νερό και με ένα πινέλο αλείφετε την επιφάνεια κάθε τάρτας.

4. Βάζετε τις τάρτες πάλι στο φούρνο και συνεχίζετε το ψήσιμο για ακόμα 35 λεπτά. Αποσύρετε από το φούρνο, αφήνετε να κρυώσει και σερβίρετε.

Χρήσιμο

Μπορείτε να φτιάξετε και σε μεγάλη φόρμα τάρτας.