Τάρτα Σοκολάτα

Τάρτα Σοκολάτα

ΥΛΙΚΑ:

 

  • Για τη τάρτα
  • 1 αβγό
  • 5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 125 γρ βούτυρο
  • 2 βανίλιες
  • 2 κουταλιές της σούπας νερό
  • 1 ποτήρι του κρασιού γάλα
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις( όσο πάρει, περίπου στα 200 γρ)
  • Λίγο αλάτι

ΚΡΕΜΑ:

 

  • 2 κουβερτούρες
  •  2 ποτήρια γάλα εβαπορέ
  • 5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 5 κουταλιές της σούπας κορν φλάουερ
  • 2 αβγά
  • 2 βανίλιες
  • 100 γρ βούτυρο
  • 1 ποτήρι νερό

⇓Τρόπος Παρασκευής:

 Σε μία λεκάνη βάζουμε το βούτυρο (παγωμένο), το αυγό, την ζάχαρη, τις βανίλιες, το γάλα, λίγο αλάτι και το νερό. Τρίβουμε όλα μαζί τα υλικά, ρίχνουμε το αλεύρι σιγά σιγά και ζυμώνουμε. Μόλις η ζύμη είναι εύπλαστη και μαλακιά είναι έτοιμη.

Αλείφουμε την ταρτιέρα με βούτυρο και απλώνουμε με τα χέρια το ζυμάρι, στην ταρτιέρα και ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου.

Τώρα για την κρέμα: σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό, με το γάλα, το βούτυρο, την σοκολάτα, τις βανίλιες ,την ζάχαρη, πάντα σε χαμηλή φωτιά.

Σε ένα μπολάκι, χτυπάμε τα αβγά με λίγο από το γάλα και ρίχνουμε το κορν φλάουερ και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με την σοκολάτα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να πήξη.

Αφού λοιπόν ψηθεί η τάρτα και κρυώσει, απλώνουμε πάνω την κρέμα σοκολάτας, αφού κρυώσει και βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.

Γαρνίρετε με φρούτα ή σαντιγί εμπορίου, ή αλλιώς χτυπάμε κρέμα γάλακτος και ζάχαρη άχνη, για ακόμα καλύτερη σαντιγί!

Πολύ και καλή σάς επιτυχία !!!

Σελίδα μαγειρικής Χριστιανός Γιώργος στο Facebook.→ https://www.facebook.com/GiorgosXristianosSelidaMageirikhs/

Σχόλια
Loading...

You can't download this image