0fa89416c061446a2773c45127110e2c

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 ποτήρι σπορέλαιο
  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
  • 1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι (του γλυκού) σόδα φαγητού
  • 2 βανίλιες
  • ξύσμα πορτοκαλιού (όσο επιθυμείτε)
  • περίπου 2κ.γ κανέλα
  • περίπου ένα κ.γ γαρύφαλλο
  • 1 κιλό αλεύρι (ίσως και λίγο παραπάνω)

Πώς το κάνουμε:

  1. Αρχικά τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ το ελαιόλαδο,το σπορέλαιο και το χυμό από το πορτοκάλι (αφού πρώτα έχουμε διαλύσει στο χυμό τη σόδα).
  2. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη, το baking powder, τις βανίλιες, την κανέλα και το ξύσμα του πορτοκαλιού και ανακατεύουμε καθώς παράλληλα προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι, μέχρι να πετύχουμε ένα ζυμάρι που δεν θα κολλάει στα χέρια (όχι όμως πολύ σφιχτό).
  3. Αργότερα, παίρνουμε λίγο-λίγο το ζυμάρι και με τα ειδικά θηκάκια για σχέδια δίνουμε ότι σχήμα θέλουμε στα μπισκοτάκια μας.
  4. Τέλος, αφού απλώσουμε λαδόκολλα στο ταψί μας, βάζουμε πάνω τα μπισκότα και για 20-25′ (μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν) στο φούρνο στον αέρα στους 180°C.

babyradio