Στραπατσάδα με ώριμες ντομάτες και φέτα

Υλικά

Για 4 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 6 μεγάλα αυγά
  • 3 μεγάλες ώριμες ντομάτες
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 150 γρ. φέτα τριμμένη
  • 1 κουλούρι Θεσσαλονίκης
  • κλαδάκι δύοσμο
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

1. Πλένετε τις ντομάτες, τις κόβετε στα δύο και αφαιρείτε το κοτσανάκι. Τις περνάτε από τον χοντρό τρίφτη ή τις ρίχνετε στο μπλέντερ να πολτοποιηθούν. Αν έχουν πάρα πολλούς σπόρους μπορείτε να τους αφαιρέσετε.

2. Ρίχνετε τις ντομάτες σε ένα τηγάνι με βαρύ πάτο και προσθέτετε μια πρέζα αλάτι. Βράζετε σε δυνατή φωτιά τις ντομάτες για 8-10 λεπτά. Προσθέτετε το μισό ελαιόλαδο και συνεχίζετε το βράσιμο μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά της ντομάτας εντελώς.

3. Τότε σπάζετε τα αυγά σε ένα μπολ τα χτυπάτε ελαφρά με ένα πιρούνι και τα ρίχνετε στο μείγμα με την σάλτσα που βράζει. Αφήνετε το μείγμα να βράσει για 1-2 λεπτά και μετά προσθέστε το υπόλοιπο ελαιόλαδο ,την φέτα και ανακατεύετε με ένα κουτάλι έτσι ώστε το αυγό να αρχίσει να ενσωματώνετε με την ντομάτα και να έχετε ένα ωραίο ομοιογενές μείγμα. Μόλις σταθεροποιηθεί το αυγό και δημιουργηθεί ένα κοκκώδες μείγμα, αλατοπιπερώνετε και σερβίρετε με ψωμάκι χωριάτικο ή κουλούρι Θεσσαλονίκης. Διακοσμείστε με λίγο δυόσμο.

Χρήσιμο

Αν θέλετε μπορείτε να ρίξετε στην σάλτσα ολόκληρα τα αυγά μάτια χωρίς να τα χτυπήσετε και να μαγειρέψετε για όση ώρα ώστε να είναι μελάτα ή καλά μαγειρεμένα. Αν θέλετε καλά μαγειρεμένα το αυγά σκεπάστε με ένα καπάκι για 2-3 λεπτά. Εμπλουτίστε αν θέλετε με φέτα, γραβιέρα σε κύβους, λίγο τριμμένο κολοκυθάκι ή ψιλοκομμένο δυόσμο ή βασιλικό. Δύο λεπτά πριν το κατεβάσετε από το μάτι προσθέστε ένα κομματάκι πολύ μικρό φρέσκο βούτυρο και αφήστε το να λιώσει για έξτρα άρωμα.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.