Το διαδικτυακό σπίτι της σύγχρονης γυναίκας

SPRING ROLLS ΜΕ ΣΦΟΛΙΑΤΑ

304
ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
SPRING ROLLS ΜΕ ΣΦΟΛΙΑΤΑ
Κάποιο βράδυ που ο καλός μου είχε πάει να επισκεφτεί τους γονείς του με είχε πιάσει και δεν είχα ύπνο. Αναπολώντας τα φοιτητικά μου χρόνια στην Αγγλία, θυμήθηκα ένα 24ωρο μαγαζί που πηγαίναμε και τσακίζαμε spring rolls. Τι ήταν να το σκεφτώ; Εκεί κάπου κοντά στα μεσάνυχτα αποφάσισα ότι έπρεπε να φτιάξω spring rolls. Και άμα μου μπει κάτι στο κεφάλι δεν μου το βγάζεις εύκολα. Κοίταξα τι υλικά είχα στο σπίτι και το μόνο που προβλημάτισε ήταν ότι δεν είχα φύλλο κρούστας. Είχα όμως σφολιάτα και αποφάσισα να δοκιμάσω αυτή την παραλλαγή. Η συγκεκριμένη συνταγή παίζει να είναι η πιο χρονοβόρα και ακριβή από όλες όσες έχω κάνει αλλά σημασία έχει ότι το πείραμα πέτυχε! 
ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ: Τασούλα η αρχόντισσα της κουζίνας
Υλικά:
Τα υλικά που σας γράφω είναι αυτά ακριβώς που χρησιμοποίησα εγώ γιατί αυτά είχα εκείνη την ώρα (23.45 μ.μ) στο σπίτι.
  • 1 πακέτο Χρυσή ζύμη σφολιάτα
  • 850 gr σογιέλαιο (δεν είχα σουσαμέλαιο αλλά τη δουλειά του την έκανε)
  • 1 κουταλιά λάδι σκόρδου
  • φρέσκο τζίντζερ
  • 2-3 μανιτάρια πλευρώτους ψιλοκομμένα
  • 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε λωρίδες
  • 3 καρότα περασμένα στον τρίφτη για να γίνουν λεπτές λωρίδες
  • 1/2 άσπρο λάχανο ψιλοκομμένο (δεν είχα κινέζικο αλλά κάνει και αυτό)
  • 1 κούπα κατεψυγμένα φασολάκια στρογγυλά (έλεγε φύτρες αλλά που να τις βρω, ταίριαξαν όμως μια χαρά)
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 4-5 κουταλιές της σούπα soya sauce
  • 1 κ.γ baking powder διαλυμένο σε λίγο νερό
  • αλάτι
Τα παρακάτω τα έβαλα εγώ αλλά είναι προαιρετικά.
  • πάπρικα
  • 1 κουταλιά λάδι από καυτερή πιπεριά
  • ούζο (συνήθως βάζω κρασί και το ούζο όμως αλκοόλ είναι)
Εκτέλεση:
Δεν έχω γουόκ (κοίλο σκεύος που μοιάζει με τηγάνι), οπότε τα έκανα στο κανονικό τηγάνι.
  1. Έβαλα το σογιέλαιο με το λάδι σκόρδου στο τηγάνι και πρόσθεσα να τσιγαριστούν μανιτάρια, φρέσκο κρεμμυδάκι, τζίντζερ, λάχανο, καρότο, πράσο, φασολάκια για 2-3 λεπτά για να είναι τραγανά και τα έσβησα με το ούζο.


  2. Μετά πρόσθεσα αλάτι, λάδι καυτερής πιπεριάς, πάπρικα, τη soya sauce και το baking powder και το άφησα να σιγοβράζει για άλλα 2 λεπτά.



  3.  Το κατέβασα από τη φωτιά και το άφησα να κρυώσει λίγο μέχρι να κόψω τη σφολιάτα.


     

  4. Πήρα το κάθε φύλλο σφολιάτας και το έκοψα σε ορθογώνια κομμάτια.Βγήκαν 12 τμχ το κάθε φύλλο.


     

  5. Μετά πρόσθεσα τη ζύμη στο κέντρο και τα τύλιξα.


      

  6.  Στη συνέχεια γέμισα ένα κατσαρολάκι με σογιέλαιο μέχρι τη μέση (για να τα καλύπτει όταν τα ρίχνω μέσα και να μη χρειάζεται να τα γυρίσω), το έβαλα να κάψει καλά και τα έριξα μέσα μέχρι να πάρουν χρώμα.



Σημείωση:

ΕΤΟΙΜΑ!!! Τα συνόδευσα με έτοιμη γλυκόξινη! Ένα έχω να σας πω... Δεν έμεινε ούτε δείγμα! 
    

Η μαγειρική θέλει να αγαπάς το φαγητό! Όρεξη και φαντασία, όρεξη και φαντασία!!!


Tips: 

α)   Σας παραθέτω το link για δείτε πως τα δίπλωσα εύκολα και ας είχα σφολιάτα. https://www.youtube.com/watch?v=hEuCAro6epQ         

β)  *Λάδι σκόρδου. Καθαρίζω 5-6 σκελίδες σκόρο και τις βάζω σε λάδι,το προτιμώ και έχω πάντα στο ψυγείο. Δεν πειράζει στο στομάχι, ούτε μυρίζει αλλά δίνει τη γεύση που θέλω.         

γ) **Λάδι από καυτερή πιπεριά. Κάνω το ίδιο όπως με το σκόρδο αλλά το διατηρώ εκτός ψυγείου. Γιατί μου αρέσουν τα πικάντικα και γιατί κρατάω από χωριό!

Σχόλια
Loading...

You can't download this image