Σπιτικά σουβλάκια κοτόπουλο

Υλικά:
  • Φιλέτο κοτόπουλο, κομμένο σε κομμάτια
  • πολύχρωμες πιπεριές
  • ντομάτες καλογινομένες
  • κρεμμύδι ξερό
(για τη μαρινάδα)
  • ελαιόλαδο
  • κέτσαπ
  • μουστάρδα
  • λίγο μέλι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη
  • σκόνη σκόρδο
ξυλάκια για σουβλάκια
πίτες, τζατζίκι κι ότι άλλα συνοδευτικά σας αρέσουν
Εκτέλεση:
Βάζουμε όλα τα υλικά σ’ ένα μεγάλο μπωλ και τα ανακατεύουμε καλά με τα χέρια.
Τα αφήνουμε στο ψυγείο περίπου μισή ώρα να σταθούν και να ενωθούν οι γεύσεις.
Αργότερα παίρνουμε καλαμάκια και αρχίζουμε να περνάμε τα υλικά όπως θέλουμε, ανάλογα τα γούστα.
Όταν τα περάσουμε όλα, βάζουμε την ψηστιέρα να κάψει πολύ καλά.
Τη λαδώνουμε για να μην κολλήσουν τα σουβλάκια και τα βάζουμε για ψήσιμο γυρίζοντάς τα συχνά απ’ όλες τις πλευρές να ψηθούν ομοιόμορφα και να μην καούν.
Μόλις ετοιμαστούν, ψήνουμε πίτες, ή ψωμί και τα σερβίρουμε με ότι άλλο συνοδευτικό θέλουμε όπως είναι ζεστά.
Εμείς τα απολαύσαμε με πίτες, τζατζίκι και μαρουλοσαλάτα.
Τα έψησα σε ψηστιέρα από αυτές που έχουν νερό από κάτω και έγιναν πολύ μαλακά.
Φυσικά  μπορείτε να τα ψήσετε στα κάρβουνα ή στο φούρνο, στο grill. Απλά στο φούρνο δεν ξέρω αν θα είναι το ίδιο μαλακά.

 

kouzinotherapy 

Σχόλια
Loading...

You can't download this image