spanakopita-tapsiou-xoris-fyllo-me-giaourti-mia-light-nostimia-pou-ginetai-sto-lepto.col-8

Υλικά

500 γρ. σπανάκι

3 φρέσκα κρεμμυδάκια άνηθος και μαϊντανός

λίγο αλάτι και πιπέρι

2-3 κουταλιές σούπας λάδι

250 γρ. φέτα

400 γρ. γιαούρτι

4 αυγά

250 γρ. νερό

2και 3/4 αλεύρι

Εκτέλεση

(15 λεπτά προετοιμασία και 1ωρα περίπου ψήσιμο)

  • Ψιλοκόβουμε το σπανάκι. προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια τον άνηθο τον μαϊντανό λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Κατόπιν προσθέτουμε την φέτα το λάδι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε στην άκρη.
  • Χτυπάμε το γιαούρτι με τα αυγά. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, το νερό και το αλεύρι.
  • Αλείφουμε το ταψί με λάδι και ρίχνουμε τη μισή ζύμη.Προσθέτουμε τη γέμιση. Στην υπόλοιπη μισή ζύμη προσθέτουμε λίγο νερό και την απλώνουμε πάνω στη γέμιση. Την ψήνουμε 1 ώρα περίπου στους 190 βαθμούς.

Δείτε ένα αναλυτικό βίντεο με τη συνταγή:  

womantoc