Σιροπιαστά στριφτάρια με σοκολάτα

Σιροπιαστά στριφτάρια με σοκολάτα, δια χειρός Γιώργου Χριστιανού

Σιροπιαστά στριφτάρια με σοκολάτα, μία συνταγή του Γιώργου Χριστιανού  πού θα την αγαπήσετε !

ΥΛΙΚΑ:

 

  • 500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 σφηνάκι καλαμποκέλαιο
  • 3 κουταλιές τής σούπας ξύδι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 200 ml νερό
  •  300 γρ βούτυρο ή βιταμ (για τα φύλλα)
  • Διακοσμήστε με πραλίνα φουντουκιού ή κουβερτούρα

ΣΙΡΟΠΙ:

 

  • 500 γρ ζάχαρη
  • 330 ml νερό
  • Χυμό από ένα λεμόνι

⇓Τρόπος Παρασκευής:

Σε μία λεκάνη ρίχνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι, το λάδι, το ξύδι και το αλάτι .Ανακατεύουμε καλά τα υλικά και προσθέτουμε το νερό. Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μία εύπλαστη μαλακή ζύμη.

Αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για ένα τέταρτο και το μοιράζουμε σε τέσσερις μπάλες.

Αλευρώνουμε τον πάγκο και ανοίγουμε φύλλα σχεδόν διάφανα.

Λιώνουμε το βούτυρο (όχι καυτό), ραντίζουμε το κάθε φύλλο με το λιωμένο βούτυρο και το σουρώνουμε και τυλίγουμε σαλιγκάρια.

Αλείφουμε το ταψί με βούτυρο και στρώνουμε τα στριφτάρια.

Ρίχνουμε το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο από πάνω και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε αέρα, ή αντιστάσεις, στους 170 βαθμούς για περίπου μία ώρα, ή μέχρι να ροδίσουν!

Λίγο πριν είναι έτοιμα, ετοιμάζουμε το σιρόπι, βάζοντας σε κατσαρολάκι το νερό με την ζάχαρη, την κανέλα και το χυμό λεμονιού. Βράζουμε το σιρόπι σε χαμηλή θερμοκρασία για πέντε λεπτά.

Τέλος ρίχνουμε το σιρόπι ζεστό στο ζεστό ταψί.

Μπορείτε ακόμη να βουτήξετε τα στριφτάρια στο ζεστό σιρόπι.

Τώρα πλέον μπορείτε να απλώσετε nucrema (πραλίνα φουντουκιού) και να σερβίρετε.
Πολύ και καλή σάς επιτυχία !!!

ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Σελίδα μαγειρικής Χριστιανός Γιώργος στο Facebook.→ https://www.facebook.com/GiorgosXristianosSelidaMageirikhs/

Σας προτείνουμε...
Τα νέα μας στο inbox σας!
Εγγραφείτε στο newsletter μας για να είστε ενημερωμένες για όλα!

You can't download this image