salata-zymarikon-me-pesto-vasilikoy_16077_XL
Για 4 μερίδες
ΥΛΙΚΑ

500 γρ πέννες

200 γρ τοματίνια τύπου βελανίδι

50 γρ φρέσκια ρόκα

150 γρ φρέσκια μοτσαρέλα μίνι

150 γρ φρέσκο πέστο βασιλικού

4 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη

2 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μία μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες του παραγωγού για να διατηρηθούν al dente.
  2. Παράλληλα πλένουμε και κόβουμε στη μέση τα τοματίνια και καθαρίζουμε τη ρόκα.
  3. Μόλις βράσουν οι πένες, τις σουρώνουμε και τους ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν.
  4. Προσθέτουμε τη σάλτσα με το πέστο βασιλικού και ανακατεύουμε καλά.
  5. Σερβίρουμε με φρέσκα τοματίνια, μίνι μοτσαρέλα και φύλλα ρόκας. Στο τέλος ρίχνουμε λίγη παρμεζάνα τριμμένη και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  6. Αυτή είναι η πιο απολαυστική καλοκαιρινή σαλάτα ζυμαρικών που έχω δοκιμάσει και είναι έτοιμη σε λίγα μόλις λεπτά.

Αλέξης Επιθυμιάδης, Food blogger

mednutrition