MG_7915

Υλικά

  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 1 κούπα πλιγούρι
  • ½ αβοκάντο, κομμένο σε κυβάκια
  • 100 γρ. γραβιέρα, κομμένη σε κυβάκια
  • 80 γρ. κεράσια, χωρίς κουκούτσι και κομμένα στη μέση
  • ½ αγγούρι, κομμένο σε κυβάκια
  • 2 κλωνάρια θυμάρι, μόνο τα φύλλα του ψιλοκομμένα
  • 2 κλωνάρια δυόσμο, μόνο τα φύλλα του ψιλοκομμένα
  • 1 κούπα ζωμό λαχανικών
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Ελαιόλαδο για το σερβίρισμα
  • Λεμόνι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  • Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και 1 κούπα πλιγούρι.
  • Ανακατεύουμε συνεχώς με μία ξύλινη κουτάλα, σοτάροντας για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα και να αρωματιστεί.
  • Μόλις είναι έτοιμο, αφαιρούμε από τη φωτιά.
  • Προσθέτουμε μέσα τα μυρωδικά μας, 1 κούπα  ζωμό λαχανικών, το ξύσμα λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.
  • Ανακατεύουμε και τοποθετούμε το τηγάνι πίσω στη φωτιά.
  • Μόλις το μείγμα ξεκινήσει να κάνει φουσκάλες, το σκεπάζουμε με ένα καπάκι, το αφαιρούμε από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του.
  • Μετά από 10 λεπτά το πλιγούρι μας είναι έτοιμο.
  • Ξεσκεπάζουμε και αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Το ανακατεύουμε με δύο κουτάλες για να πάρει όγκο.
  • Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
  • Μπορούμε προαιρετικά να το συνοδεύσουμε με ένα φιλέτο κοτόπουλο.
  • Βάζουμε σε ένα πιάτο, ρίχνουμε ελαιόλαδο και λίγο λεμόνι.

Συνταγή και φωτογραφία coolartisan