DSC_2361

Υλικά: 

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 500 γρ. κεράσια
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κ.σ. λικέρ μαστίχα

Εκτέλεση: 

  • Κόβουμε τα κεράσια στη μέση και αφαιρούμε τα κουκούτσια
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγανι βάζουμε το βούτυρο να κάψει.
  • Ρίχνουμε τα κεράσια μέσα και τα αφήνουμε να βγάλουν τα υγρά τους.
  • Προσθέτουμε το ξύσμα από το πορτοκάλι, το λεμόνι και το λικέρ και ανακατεύουμε.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 15 λεπτά.
  • Βγάζουμε από τη φωτια, σουρώνουμε τα κεράσια και τα αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Ανοίγουμε τη σφολιάτα σε ένα αλευρωμένο πάγκο.
  • Αραδειάζουμε τα κεράσια πάνω στη σφολιάτα αφήνοντας ένα κενό 5 εκατοστών από τις άκρες.
  • Ρολάρουμε τη σφολιάτα σε ένα σφιχτό ρολό.
  • Μεταφέρουμε τη σφολιάτα σε ένα καλά βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι.
  • Το καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο.
  • Το ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45 λεπτά.
  • Τα τελευταία 10 λεπτά βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε να πάρει χρώμα.
  • Σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου.
Tip: Προαιρετικά γαρνίρουμε με γλάσο σοκολάτας
Συνταγή και φωτογραφία coolartisan