img_8947

Υλικά για τη συνταγή

  • 1 λάιμ1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο, χωριστά το πράσινο και το λευκό μέρος
  • 1 φλ. κόλιαντρο φρέσκο
  • 1/2 φλ. μαϊντανός φρέσκος
  • 2 κ.σ. δυόσμος φρέσκος
  • 1 κ.γ. κάππαρη ξεπλυμένη και ψιλοκομμένη
  • 2 καυτερές πιπεριές κομμένες κατά μήκος
  • 1/4 φλ. συν 1 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • 450 γρ. γαρίδες

Εκτέλεση

  1. Ξύσε τη φλούδα του λάιμ και κράτησε το ξύσμα σε ένα μπολ. Πρόσθεσε 1 κ.σ. χυμό, μετά το λευκό του φρέσκου κρεμμυδιού και άφησέ τα στην άκρη. Ψιλόκοψε το κόλιαντρο, το μαϊντανό και το δυόσμο.
  2. Πρόσθεσε και αυτά στο μπολ μαζί με την κάππαρη, τις πιπεριές και 1/4 φλ. ελαιόλαδο. Ανακάτεψε και αλάτισε.
  3. Προθέρμανε σε δυνατή θερμοκρασία το γκριλ του φούρνου. Ανακάτεψε τις γαρίδες με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και αλάτισέ τες. Ψήσε τις γαρίδες, γυρίζοντάς τες μία φορά, μέχρι να γίνουν αδιαφανείς, περίπου για 3 λεπτά. Σέρβιρε μαζί με τη σάλτσα.

Διάβασε επίσης: Σαλάτα με κινόα και σπανάκι σε βαζάκι

  • Τip: Όταν μουλιάζεις το φρέσκο ή το ξερό κρεμμύδι σε κάτι όξινο, όπως το ξίδι ή ο χυμός λεμονιού, ακόμα και για 1 λεπτό, μετριάζεται η αψάδα τους.

shape.gr