PSAROMPIFTEKIA_large

Υλικά για 8 άτομα

Για τη συνταγή

  • 800 γρ. σολομό φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 2 μεγάλες πατάτες βρασμένες
  • 1 κουτ. σουπ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 κουτ.γλυκ. μουστάρδα απαλή
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • 4 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • 2 μεγάλα φινόκιο
  • 1 χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κουτ. σουπ. bbq sauce

 

Εκτέλεση

1. Σε ένα μπολ ρίχνετε τον σολομό, τις πατάτες τις οποίες έχετε καθαρίσει, βράσει και πολτοποίησει με ένα πιρούνι, τον μαϊντανό, την μουστάρδα, τη bbq sauce και τα αυγά. Αναμιγνύετε πολύ καλά όλα τα υλικά του μείγματος με μια ξύλινη κουτάλα και προσθέτετε το αλάτι και το πιπέρι στο τέλος.

2. Καθαρίζετε το φινόκιο και αφαιρείτε τα εξωτερικά φύλλα, που είναι και λίγο σκληρά. Κόβετε σε μια επιφάνεια κοπής το φινόκιο σε ροδέλες και το ζεματάτε σε βραστό νερό για 1-2 λεπτά. Τραβάτε με τρυπητή κουτάλα και αραδιάζετε τις ροδέλες σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.

3. Πλάθετε το μείγμα σας με τον σολομό σε μπιφτεκάκια και τα ακουμπάτε επάνω στο φινόκιο. Περιχύνετε με το ελαιόλαδο και με τον χυμό λεμονιού και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά.

Χρήσιμο

Φτιάχνετε και πλάθετε τα μπιφτέκια με τον σολομό και την πατάτα. Τα αραδιάζετε σε ένα ταψάκι που έχετε στρώσει με λαδόκολλα και αποθηκεύετε στην κατάψυξη. Έχετε την δυνατότητα να τηγανίσετε σε άφθονο ελαιόλαδο ή να τα ψήσετε στον φούρνο κατευθείαν από την κατάψυξη ως ψαροκροκέτες.