aromatika-800×479

Πόσες φορές έχει τύχει να χρειάζεστε ένα μυρωδικό για το μαγείρεμά σας και τελευταία στιγμή να αντιληφθείτε ότι δεν το έχετε! Τα αποξηραμένα μυρωδικά του σούπερ μάρκετ, επειδή έχουν κάτσει πολύ καιρό στο ράφι, έχουν χάσει κατά πολύ τα αρώματά τους.

Και όμως υπάρχει ένας πανεύκολος τρόπος να αποξηράνετε τα δικά σας φρέσκα μυρωδικά στο φούρνο μικροκυμάτων και να τα έχετε πάντα στο ράφι σας όταν τα χρειάζεστε!

Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να αποξηράνετε βασιλικό, μαϊντανό, δενδρολίβανο, ρίγανη, μέντα, δυόσμο, κόλιανδρο κτλ. Η γρήγορη αυτή αποξήρανση κρατάει όλα τα συστατικά μέσα στα μυρωδικά, όπως και τα αρώματά τους.

Πώς το κάνετε

Πλένετε τα φρέσκα σας μυρωδικά (όσο πιο φρέσκα τόσο το καλύτερο) και τα αφήνετε να στεγνώσουν καλά. Αυτό είναι πολύ σημαντικό να μην έχουν καθόλου επιπλέον υγρασία στην επιφάνειά τους.

Κόβετε το μυρωδικό σε μικρά κομμάτια, αν έχει μεγαλύτερα φύλλα σαν το δυόσμο ή τον πλατύφυλλο βασιλικό, και ξεχωρίζετε φύλλο φύλλο τα κοτσάνια.

Σε ένα ρηχό πιάτο στρώνετε ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας. Επάνω απλώνετε τα μυρωδικά αραιά, χωρίς να ακουμπάνε μεταξύ τους. Σκεπάζετε με ένα δεύτερο κομμάτι χαρτί κουζίνας.

Βάζετε το πιάτο στο φούρνο μικροκυμάτων, για 2 λεπτά, στη μέγιστη θερμοκρασία. Καλό θα είναι να ανοίγετε το φουρνάκι και να ελέγχετε την αποξήρανση κάθε 30-40 δευτερόλεπτα.

Μόλις ετοιμαστούν, τα αφήνετε να κρυώσουν καλά σε μία σχάρα για να αερίζονται καλά, τα τεμαχίζετε σε μικρότερα κομμάτια και τα κλείνετε σε βαζάκια. Καλό θα είναι να μην παραγεμίζετε τα βαζάκια και να μην πιέζετε τε μυρωδικά μέσα, για να κρατήσουν περισσότερο.

Έτοιμα για το ντουλάπι σας, να τα χρησιμοποιήσετε όταν τα χρειαστείτε.

argiro