1843

Τι συμβαίνει στα 20
Η σωστή φροντίδα της επιδερμίδας σε μικρή ηλικία αποτελεί την βάση για μια πιο υγιή και νεανική εικόνα στα 40. Στα 20 το δέρμα γενικώς χαρακτηρίζεται από την ελαστικότητα, την σφριγηλότητα και τη λάμψη.

Τι προϊόντα πρέπει να χρησιμοποιούμε στα 20
Ο καθαρισμός του προσώπου με ειδικά προϊόντα ανάλογα με τον τύπο του δέρματος(γαλάκτωμα ή κρεμοσάπουνο)είναι απαραίτητος ακόμα και όταν δεν υπάρχει μακιγιάζ.
Καλή ενυδάτωση με χρήση προϊόντων εμπλουτισμένων σε ενυδατικά ενεργά συστατικά που στοχεύουν στην ενυδάτωση της επιδερμίδα.
Η αντιηλιακή προστασία είναι βασική προϋπόθεση για την σωστή φροντίδα του δέρματος η οποία πρέπει να εφαρμόζεται χειμώνα- καλοκαίρι σε πρόσωπο, λαιμό και χέρια. Η αντηλιακή προστασία αποτρέπει την πρόωρη φωτογήρανση και την εμφάνιση κηλίδων που προκύπτουν από τις ακτίνες UV.

Τι συμβαίνει στα 30
Στα 30 έχει ξεκινήσει η μείωση παραγωγής κολλαγόνου και ελαστικών ινών, τα πρώτα σημάδια από την επιβλαβή δράση του ήλιου έχουν γίνει πλέον εμφανή, συνεπώς οι δυσχρωμίες και οι πρώτες ρυτίδες έκφρασης έχουν κάνει την εμφάνισή τους.

Τι προϊόντα πρέπει να χρησιμοποιούμε στα 30
Και σε αυτή τη δεκαετία ο καθαρισμός του προσώπου με ειδικά προϊόντα ανάλογα με τον τύπο του δέρματος πρωί – βράδυ θεωρείται απαραίτητος.Προτιμούμε κρέμες πλέον που δfruit acids antioxidantεν έχουν μόνο ενυδατικά στοιχεία αλλά και αντιοξειδωτικά όπως είναι η βιταμίνη Ε και η βιταμίνη C, οξέα φρούτων και ρετινόλη οι οποίες προλαμβάνουν την γήρανση του δέρματος, καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες και δημιουργούν την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, δίνοντας έτσι μια εικόνα πιο ενυδατωμένη και λαμπερή.Η χρήση ειδικών προϊόντων για την περιοχή γύρω από τα μάτια τα οποία συντελούν στην ενυδάτωση και την καταπολέμηση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων είναι απαραίτητη αντιηλιακή προστασία κάθε πρωί ώστε να αποτρέψουμε την φωτογήρανση, την νούμερο ένα αιτία γήρανσης της επιδερμίδας μας.

Τι συμβαίνει στα 40 και στα 50
Στα 40 η επιδερμίδα πλέον έχει αρχίσει να χάνει την ελαστικότητα , την λάμψη της και την σφριγηλότητά της τόσο στο πρόσωπο όσο και στο λαιμό. Οι ορμονικές αλλαγές που έχει αρχίσει να βιώνει η γυναίκα συμβάλουν στο να γίνει το δέρμα πιο θαμπό και ξηρό, οι δυσχρωμίες και οι ρυτίδες είναι πλέον πιο εμφανείς. Συνεπώς η ανάγκη για ενυδάτωση και αναδόμηση γίνεται πλέον πιο επιτακτική. Η καθημερινή φροντίδα δεν αλλάζει, αλλάζει όμως η σύνθεση των προϊόντων!

Τι προϊόντα πρέπει να χρησιμοποιούμε στα 40 και στα 50
Προτιμούμε προϊόντα καθαρισμού πιο ήπια που δεν προκαλούν ξηρότητα στην επιδερμίδα. Τα καθαριστικά γαλακτώματα αντί των κρεμοσάπουνων είναι ιδανικά σε αυτή την ηλικία.
Για την ενυδάτωση και την αναδόμηση του κουρασμένου και γερασμένου δέρματος συστήνεται χρήση ορού, πλούσιου σε υαλουρονικό οξύ ή βιταμίνη C και Ε.Clean happy woman Η ενυδατική μας κρέμα πρέπει να είναι πιο εμπλουτισμένη σε ρετινόλη, οξέα φρούτων και αντιοξειδωτικά στοιχεία, συγκεντρωμένα σε μεγαλύτερα ποσοστά από ότι στην κρέμα που χρησιμοποιούσαμε στα 30.
Πλούσια κρέμα ματιών για τις ρυτίδες και την χαλάρωση γύρω από την περιοχή των ματιών. Λευκαντική κρέμα για μείωση των πανάδων και των κηλίδων. Την χρησιμοποιούμε μετά τις κρέμες αντιγήρανσης, προτιμούμε να τις βάζουμε τοπικά στις βλάβες ή σε όλο το πρόσωπο και αυτό γιατί οι κρέμες με την ρετινόλη και με τα οξέα φρούτων χάρη στην απολέπιση που προκαλούν επιτρέπουν στις λευκαντικές να διεισδύσουν περισσότερο και συνεπώς να γίνονται πιο αποτελεσματικές. Επιπλέον, την χρησιμοποιούμε μόνο το βράδυ και κατά προτίμηση κατά την διάρκεια του χειμώνα.
Δεν ξεχνάμε φυσικά την αντιηλιακή κρέμα.

bebeautiful.com.gr