Πίτσα σε Φόρμα που Λιώνει στο Στόμα! για Μεγάλες Αμαρτίες

Αν σας αρέσει η πίτσα, θα λατρέψετε αυτή της την εκδοχή: Πίτσα σε Φόρμα!

Η εντυπωσιακή της εμφάνιση και το σερβίρισμα κάνει το στόμα να ανοίγει διάπλατα… για να υποδεχτεί στη συνέχεια τις λαχταριστές μπουκιές που λιώνουν στο στόμα.

Είναι πίτσα για τεμπέληδες – και πίτσα στιγμής τη λες – και πίτσα για όλες τις ώρες! Ο βαθμός δυσκολίας είναι μηδενικός. Απλά συγκεντρώνεις τα υλικά, τα ανακατεύεις, τα τοποθετείς σε μία φόρμα και τα ψήνεις.

Ή μάλλον διορθώνω. Ο βαθμός δυσκολίας είναι μέγιστος. Ξέρετε πόσο δύσκολο είναι να τα καταφέρεις να μη λιποθυμήσεις από τη μυρωδιά καθώς ψήνεται; Και να τα καταφέρεις να σταματήσεις στο ένα ή δύο ή τρία μόνο κομμάτια;

Ακολουθούν τα υλικά (μπορείς να βάλεις ότι υλικά θες :)) και οι απλές οδηγίες:

— ΥΛΙΚΑ—

  • Φρέσκια ζύμη για πίτσα έτοιμη, 2 μικρά κουτιά. Αν προτιμάτε να τη φτιάξετε μόνοι σας, απαιτούνται 600 περίπου γραμμάρια ζύμης. Για αυτή τη δουλειά επιλέγουμε οποιαδήποτε έτοιμη ζύμη για πίτσα ή την κλασσική Αφράτη ζύμη για πίτσα Pillsbury(σίγουρη νοστιμιά).
  • Όλα τα παρακάτω υλικά είναι προαιρετικά γιατί στην πίτσα βάζετε ότι θέλετε!
  • 2 φλιτζάνια Mozzarella τριμμένη
  • 1 φλιτζάνι ρεγκάτο τριμμένο
  • 250 γρ. μπέικον
  • 3 κουταλιές της σούπας σάλτσα για πίτσα με βασιλικό (μπορεί να αντικατασταθεί και με κέτσαπ ή να παραληφθεί εντελώς)
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη

— ΕΚΤΕΛΕΣΗ —

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200oC (στους 180oC με αέρα).

Ανοίξτε τη συσκευασία της ζύμης σύμφωνα με τις οδηγίες.
Κόβετε τη ζύμη σε λωρίδες και στη συνέχεια σε μικρά τετράγωνα.

Κόβετε το ζαμπόν και τρίβετε τα τυριά (αν δεν είναι ήδη τριμμένα).

Ανακατεύετε όλα τα υλικά σε μπολ.
Ρίχνετε το μίγμα σε αντικολλητική φόρμα του κέικ (οποιοδήποτε σχήμα), την οποία έχετε λαδώσει για να μην σας κολλήσει. Απλώστε καλά τα υλικά μέσα στη φόρμα ώστε η ζύμη να βρίσκεται σε κάθε σημείο.

Τοποθετήστε τη φόρμα στη μεσαία θέση του φούρνου (για την αφράτη ζύμη) και ψήστε για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινήσει η πίτσα και να ψηθούν τα υλικά.

Αναποδογυρίζετε σε μια πιατέλα. Κατ’επιλογή προσθέστε από πάνω κέτσαπ ή βάλτε την ξεχωριστά σε μπολ για το σερβίρισμα

Κόβετε σε κομμάτια.

Δοκιμάστε την πίτσα σε φόρμα, κρύα την επόμενη μέρα και θα με θυμηθείτε. (Όταν ήσασταν παιδιά, τρώγατε καμιά φορά πίτσα από το ψυγείο για πρωινό; Κάπως έτσι…)

womanoclock

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.