papatosalata_top

Υλικά για 8 άτομα

Για τη συνταγή

  • 1 κιλό μικρές πατάτες με τη φλούδα ή χωρίς
  • 2 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
  • 1/4 κιλό σαλάμι Λευκάδας κομμένο σε στικς
  • 3/4 φλιτζάνι λευκό ξίδι
  • 1 κουτ. σουπ. μουστάρδα ντιζόν
  • 1 κιλό κόκκους μουστάρδας
  • 2 αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα
  • 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 4 κουτ. σουπ. άνηθο ψιλοκομμένο

 

Εκτέλεση

1. Βάζετε τις πατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα και τις σκεπάζετε με κρύο νερό. Βράζετε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 20 λεπτά, ανάλογα το μέγεθός τους. Τις στραγγίζετε και τις αφήνετε να κρυώσουν ελαφρά. Τις κόβετε σε μέτρια κομμάτια.

2. Σε ένα τηγάνι ρίχνετε το σαλάμι αέρος και το σοτάρετε για 1 λεπτό. Προσθέτετε το κρεμμύδι και τα αγγουράκια τουρσί και συνεχίζετε το σοτάρισμα για ακόμα 1 λεπτό. Προσθέτετε τη μουστάρδα και τους κόκκους μουστάρδας, ανακατεύετε και σβήνετε με το ξίδι. Σοτάρετε για ακόμα 2 λεπτά και αποσύρετε από τη φωτιά. Ρίχνετε το ελαιόλαδο και ανακατεύετε καλά.

3. Σε ένα μπολ σερβιρίσματος ρίχνετε τις πατάτες και τις περιχύνετε με τη ζεστή σάλτσα. Πασπαλίζετε με λίγο άνηθο και σερβίρετε

Χρήσιμο

Μπορείτε αντί για σαλάμι να βάλετε λουκάνικο ή μπέικον.