DSC_1083

Για τον κιμά

500 γρ. Παστίτσιο Νο2 MISKO

750 γρ. μοσχαρίσιο κιμά άπαχο από κιλότο

4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Για τα ψιλοκομμένα λαχανικά

1 κρεμμύδι

1 πράσο

1 κλωνάρι σέλερι

1 καρότο

500 γρ. ντομάτες κονκασέ

2 ασπράδια αυγών

2 φλιτζάνια κεφαλογραβιέρα

αλάτι

πιπέρι

Για την μπεσαμέλ

100 γρ. βούτυρο

1 φλιτζάνι αλεύρι

1 λίτρο γάλα

2 κρόκους αυγών

λίγο μοσχοκάρυδο

αλάτι

Εκτέλεση

Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα μακαρόνια Παστίτσιο Νο2 MISKO. Ανακατεύουμε με μια πηρούνα και αφήνουμε να βράσουν για 2-3 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στην συσκευασία.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε απαλά και κρατάμε στην άκρη.

Σοτάρουμε τα λαχανικά σε μια κατσαρόλα με το ελαιόλαδο.

Προσθέτουμε τον κιμά, αλατοπίπερο και σοτάρουμε για 3 λεπτά.

Προσθέτουμε τις ντομάτες, σιγοβράζουμε για 20-25 λεπτά και αποσύρουμε από την φωτιά.

Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ. Ζεσταίνουμε το βούτυρο και όταν λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε και ρίχνουμε στο μείγμα το γάλα.

Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει το μείγμα ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε αλατοπίπερο, τους κρόκους αυγών και λίγο μοσχοκάρυδο.

Ανακατεύουμε τα βρασμένα ζυμαρικά με τα ασπράδια ελαφρά χτυπημένα και την μισή ποσότητα κεφαλογραβιέρας.

Στρώνουμε τα μισά ζυμαρικά σε ένα ταψί. Στρώνουμε διαδοχικά τον κιμά, τα υπόλοιπα ζυμαρικά, την μπεσαμέλ και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με την υπόλοιπη κεφαλογραβιέρα.

Ψήνουμε στους 180°C για 40 λεπτά.

misko

Φωτογραφία