46727335_485978948562393_4416735661860585472_n

Τα Τσαιτια φτιάχνονται πάντα με χειροποίητο φύλλο.

Υλικά Συνταγής για 5-6 Τσαιτια.

1κ Σπανάκι

2 μέτρια πράσα

3 4 Κρεμμυδάκια φρέσκια

Άνηθο

Φέτα

Αλάτι-Πιπέρι

Λάδι

Ψιλό κόβουμε όλα τα χορταρικά μας και τα ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά μας.

Ανοίγουμε φύλλο διαστάσεων 30×30 και βάζουμε περίπου 150γρ γέμιση στο κέντρο του φύλλου μας, και το διπλώνουμε σαν φάκελλο σε διάσταση να μας βγει διπλωμένος γύρω στα 20εκ .

Τα παραδοσιακά μας τσαιτια ψήνονται σε καυτή μεταλλική πλάκα (πλατο) εναλλακτικά μπορούμε να τα ψήσουμε η σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία η σε ψηστιέρα , μέχρι να πάρουν όμορφο χρυσαφί χρώμα.

Τα σερβίρουμε πασπαλισμένα με κεφαλοτύρι τριμμένο και σταγόνες ελαιόλαδο!!!!

Tips… Τα τσαιτια μας μπορούμε να τα μισοψήσουμε , τα αφήνουμε να κρυώσουν και μετά τα διπλώνουμε ένα ένα με διάφανη μεμβράνη και τα διατηρούμε στην κατάψυξη μας , μέχρι και 2 εβδομάδες.

Όταν θέλουμε να τα ψήσουμε τα βγάζουμε ξεπαγώνουν και τα ψήνουμε με τους τρόπους που αναφέραμε παραπάνω.

Καλή όρεξη!

Ρίτσα Φυσιλάνη