Το διαδικτυακό σπίτι της σύγχρονης γυναίκας

ΠΑΝΤΖΑΡΟΣΑΛΑΤΑ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑΣ

525
ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
ΠΑΝΤΖΑΡΟΣΑΛΑΤΑ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑΣ

 Μια πάρα πολύ εύκολη και γρήγορη δροσερή σαλάτα που πραγματικά κάνει θραύση. Όση δυσκολία λείπει στην παρασκευή της τόσο γευστική είναι. Είναι μια συνταγή από την μητέρα μου και πραγματικά όπου και να την έχω φτιάξει έχουν ξετρελαθεί. Περίτρανη απόδειξη η πεθερά μου όταν την έφτιαξα κάποια πρωτοχρονιά και δεν σταμάτησε να περηφανεύεται για τη μαγειρική της νύφης της! 

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ: Τασούλα η αρχόντισσα της κουζίνας
Υλικά:
  • 3 μεγάλα παντζάρια (χωρίς τα φύλλα)
  • 3 ίδιου μεγέθους ξινόμηλα
  • 2 κ.σ καρύδι χοντροκομμένο
  • 500 ml μαγιονέζα (είτε σπιτική είτε του εμπορίου)
Εκτέλεση:
  1.  Αφού πλένουμε τα παντζάρια τα τρίβουμε στον τρίφτη στην χοντρή του πλευρά.



  2.  Στη συνέχεια κάνουμε το ίδιο και με τα ξινόμηλα αφού τα πλύνουμε και αφαιρέσουμε τη φλούδα τους.



  3. Τα ανακατεύουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το καρύδι. Μπορείτε να προσθέσετε λιγότερο ή περισσότερο ανάλογα με το γούστο σας.


     

  4. Έπειτα διαλέγουμε μια πιατέλα της αρεσκείας μας, εγώ συνήθως προτιμώ ένα διάφανο όχι πολύ βαθύ μπολ και βάζουμε το μείγμα μέσα.



  5. Τελειώνουμε προσθέτοντας την μαγιονέζα από πάνω είτε με τον κορνέ για να δώσουμε μια πιο ωραία εμφάνιση.



  6. Σε περίπτωση που δεν έχουμε κορνέ απλώνουμε με ένα κουτάλι και μετά με ένα πιρούνι κάνουμε κύματα για διακόσμηση.



Σημείωση:

Έτοιμη! Πιο εύκολο δεν γίνεται νομίζω! 

Tips:

α) Όταν σερβίρουμε φροντίσουμε να πάρουμε μια κουταλιά μέχρι κάτω για να έχουμε όλη τη γεύση.
Υ.Γ. Η φώτο είναι από τον περσινό μας Χριστουγεννιάτικο μπουφέ γιατί δεν είχα προνοήσει να τη βγάλω μόνη της. (Εκεί που εστιάζει ο φακός)

Σχόλια
Loading...

You can't download this image