patzarosalata_top_15-12-2016

Υλικά για 4 άτομα

Για τη συνταγή

  • 2 φλιτζάνια παντζάρια κομμένα σε μικρά καρέ
  • 1 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 φλιτζάνι μαγιονέζα
  • 2 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • 4 κουτ. σουπ. αμυγδαλόψιχα λεύκη
  • 1/2 φλιτζάνι απάκι κομμένο σε καρέ ή νούμπουλο
  • 1 κουτ. σουπ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
  • 2 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • 1/2 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κουτ. σουπ. μέλι
  • 4 πίτες για σουβλάκι ή αραβικές πίτες ψημένες και κομμένες σε μικρά τετράγωνα ή παραλληλόγραμμα.
Εκτέλεση

1. Βράζετε τα παντζάρια σε άφθονο αλατισμένο νερό. Τα στεγνώνετε και τα κόβετε σε καρέ. Σε ένα μπολ ρίχνετε τα παντζάρια το γιαούρτι , την μαγιονέζα και το ελαιόλαδο και ανακατεύετε καλά.

2. Ζεσταίνετε το βούτυρο και το ελαιόλαδο και σοτάρετε το σκόρδο και τα αμύγδαλα. Ρίχνετε το μέλι και δύο σταγόνες λεμόνι. Μόλις τα πιάσει τα αφαιρείτε με τρυπητή κουτάλα και βάζετε το απάκι. Σοτάρετε για 1 – 2 λεπτά.

3. Τηγανίζετε στεγνά αφού λαδώσετε λίγο τις λωρίδες από την πίτα και τις αφήνετε να κρυώσουν.

4. Ψήνετε τις πίτες , τις αφήνετε να κρυώσουν και τις κόβετε σε μικρά τετράγωνα ή παραλληλόγραμμα. Τις τοποθετείτε σε μία πιατέλα και ακουμπάτε πάνω σε κάθε πίτα ένα τσέρκι. Γεμίζετε με την παντζαροσαλάτα, πιέζετε ελαφρώς και ξεφορμάρετε.

5. Γαρνίρετε με τα καραμελωμένα αμύγδαλα και το απάκι.

Χρήσιμο

Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα αμύγδαλα , με καρύδια γιατί ταιριάζουν πολύ με το παντζάρι.