Πανεύκολο γλυκό ψυγείου με σαβαγιάρ και μερέντα

Ένα δροσερό γλυκό ψυγείου με ανάλαφρη βελούδινη γεύση, ιδανικό για σνακ όλες τις ώρες της ημέρας, το απόλυτο κέρασμα για τους επισκέπτες σας καθώς και το τέλειο επιδόρπιο. Μια συνταγή (από εδώ) για ένα γλύκισμα εξαιρετικά εύκολο στη παρασκευή του που σίγουρα θα απολαύσετε μικροί και μεγάλοι. Δοκιμάστε το!

Υλικά συνταγής

  • 1 μεταλλικό κουτί φυτική σαντιγύ κρέμα (Morfat creamy), κρύα τουλάχιστον 1 ώρα στο ψυγείο
  • 300 ml γάλα φρέσκο πλήρες λιπαρών
  • 3 κ.σ. κακάο σκόνη
  • 2 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 πακέτο μπισκότα σαβαγιάρ
  • 400 γρ. μερέντα, μαλακωμένη καλά σε φούρνο μικροκυμάτων ή σε θερμοκρασία δωματίου
  • 150 γρ. τρούφα σοκολάτας

Εκτέλεση συνταγής

Αφήνετε το φυτική κρέμα Morfat τουλάχιστον 1 ώρα στο ψυγείο να κρυώσει καλά. Στη συνέχεια τη χτυπάτε στο μίξερ για 6 λ να αφρατέψει πολύ καλά και την αφήνετε στην άκρη.
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνετε το γάλα, τη σκόνη κακάο και τη ζάχαρη και τα ανακατεύετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη και το κακάο. Το αποσύρετε από τη φωτιά και το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει καλά.
Μόλις κρυώσει το μείγμα γάλακτος βουτάτε μέσα, πολύ γρήγορα για να μη μουλιάσουν, ένα ένα τα σαβαγιάρ και τα στρώνετε σε ένα τετράγωνο ταψί 24 εκ ή αντίσχοιχο μακρόστενο. Πάνω από τα σαβαγιάρ αλείφετε μια στρώση μερέντα και τη πασπαλίζετε με λίγη τρούφα.
Από πάνω απλώνετε μια λεπτή στρώση σαντιγί και μετά επαναλαμβάνετε τις στρώσεις (μουσκεμένα μπισκότα, μερέντα, σαντιγί) φροντίζοντας να κρατήσετε λίγη τρούφα σοκολάτας με την οποία θα πασπαλίσετε τη σαντιγί που θα είναι η τελευταία στρώση του γλυκού. Βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για 6 περίπου ώρες και μετά σερβίρετε.

Tips : 

  • Μπορείτε να προσθέσετε ψιλοκομμένους καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σας ανάμεσα στις στρώσεις.
  • Μη μουλιάσετε τα σαβαγιάρ να απορροφήσουν πολύ γάλα γιατί μετά το γάλα θα τρέξει στο γλυκό.

newsone

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.