giaourti-light

Υλικά

  • 4 κ.σ. μαρμελάδα Spin Span Extra Κεράσι για τη γέμιση και επιπλέον ποσότητα για το σερβίρισμα
  • 500γρ. γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
  • 300ml κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
  • 3 φύλλα ζελατίνη
  • 3 κ.σ. μέλι ανθέων
  • 1 κ.σ. μείγμα μπαχαρικών (κανέλα, μοσχοκάρυδο, γαρίφαλο , γλυκάνισο)

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε τη ζελατίνη για 5΄σε κρύο νερό να μαλακώσει και στη συνέχεια τη διαλύουμε μέσα σε ½ φλιτζάνι του τσαγιού κρέμα γάλακτος, την οποία ήδη έχουμε ζεστάνει ελαφρά.

Χτυπάμε ελαφριά την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος τόσο όσο να αποκτήσει απλά μια υφή γιαουρτιού και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη ζελατίνη, που πλέον έχει διαλυθεί στη χλιαρή κρέμα γάλακτος και ανακατευτούμε καλά με ένα κουτάλι.

Βρέχουμε μία μακρόστενη φόρμα για κέικ και στρώνουμε με διαφανή μεμβράνη.

Γεμίζουμε τη φόρμα με το μίγμα του γλυκού.

Χτυπάμε τη φόρμα στον πάγκο εργασίας δύο τρεις φορές και τη βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.

Μόλις παγώσει, αναποδογυρίζοντας τη φόρμα σε μια πιατέλα και αφαιρούμε τη μεμβράνη. Σερβίρουμε με μαρμελάδα.

Tip: Μπορούμε την ίδια συνταγή να την φτιάξουμε με όλες τις γεύσεις της μαρμελάδας Spin Span.

Συνταγή και φωτογραφία shape.gr