Ότι μεγαλώνει στη μοναξιά, γίνεται άγριο…

Ότι μεγαλώνει στη μοναξιά γίνεται άγριο. Όχι προς τους άλλους… Προς τον εαυτό του. Να βράζει κάθε μέρα στο ζουμί του.. Συνήθως έχει ιδιαίτερα αυξημένη αντίληψη των γεγονότων, ένα αλάνθαστο ένστικτο… Τόσο αλάνθαστο, που πολλές φορές ελπίζει να υπάρξει μία διαφορετική εξέλιξη.. Δεν δέχεται το ψέμα, το καταδικάζει. Η μοναξιά δεν το φοβίζει, γι αυτό δεν συμβιβάζεται στα μέτρια και στα λίγα. Διεκδικεί. Διεκδικεί με κάθε τρόπο, εφικτό ή ανέφικτο. Θα εισπράξεις τα πιο όμορφα συναισθήματα απ το «άγριο». Θα εισπράξεις άπλετη, ανιδιοτελή αγάπη, κατανόηση. Το «άγριο» είναι διατεθειμένο να σου τα δώσει όλα και δεν το νοιάζει αν θα σπάσει ξανά και ξανά. Δεν φοβάται τίποτα. Είναι ατρόμητο μπροστά στον πόνο. Δεν φοβάται μην απογοητευτεί. Τίποτα δεν είναι αρκετά άσχημο ώστε να το απογοητεύσει. Η προδοσία φαίνεται σαν μία συνήθεια . Πληγώνεται, σπάει, ξεσπάει, καταρρέει, ξανασηκώνεται. Μεγάλωσε μόνο του, έμαθε μόνο του….

Το «άγριο» στην πραγματικότητα διακατέχεται από μία απίστευτη ηρεμία. Τίποτα δεν το σοκάρει, και πάντα έχει τον τρόπο να ηρεμεί τα πάντα γύρω του. Θα κατευνάσει τις φουρτούνες όλων και δεν θα σταματήσει μέχρι να τα καταφέρει… Το «άγριο» μαγεύεται εύκολα.. Βλέπει παντού έρωτα και ρομάντζο. Μπορεί να σε κάνει να πιστέψεις ότι σε έχει ανάγκη, αλλά στην πραγματικότητα όχι. Θα σε εκθειάσει, θα σε κάνει να νιώσεις ο καλύτερος άνθρωπος στον κόσμο, θα σε κάνει να νιώσεις μοναδικός. Αλλά δεν σε έχει ανάγκη.

Το «άγριο» μέσα του βράζει. Σαν ένα ηφαίστειο.. Που δεν έχει ιδέα τι θα πυροδοτήσει την επόμενη έκρηξη.. Και πάλι θα σπάσει και δεν θα μπορεί να ηρεμήσει… Συνήθως η έκρηξη αυτή αποτελείται από άπλετη ειλικρίνεια, θα εκφράσει ότι νιώθει μέσα του χωρίς να σκεφτεί τις συνέπειες. Τότε θα έχει ήρεμη συνείδηση , πως όποιος έμεινε δίπλα του ήταν αρκετά συνειδητοποιημένος και συμμορφωμένος με αυτή την αλήθεια.. Θα πει το σ’ αγαπώ που κρατούσε μέσα του τόσο καιρό από φόβο, θα σου τρίψει το λάθος σου στη μούρη, θα σου πει τι το έχει πειράξει…

Μην το κατηγορείς επειδή είναι «άγριο» και προπάντων μην το φοβηθείς. Μπορεί να σε πνίξει με την αγάπη και την ειλικρίνειά του, αλλά είναι σαν μικρό παιδί. Έχει φιλότιμο και μπορεί να σου σταθεί ισχυρός σύμμαχος για τα πάντα… Θα περάσεις από 40 κύματα για να μάθεις να διαχειρίζεσαι αυτό που σου δίνει, γιατί στο δίνει πολύ και συνέχεια. Είναι αφελές και μπορείς εύκολα να το προδώσεις. Αλλά όχι τόσο ώστε να μην μπορεί να προστατεύσει τον εαυτό του από ένα τέτοιο ενδεχόμενο..

Να θυμάσαι, έχει μεγαλώσει στη μοναξιά. Την αγαπάει την μοναξιά, σαν να είναι το σπιτικό του… Αλλά επειδή είναι «άγριο» θέλει να εξερευνά καινούργια μέρη, και μπορεί άνετα να αγαπήσει και οτιδήποτε άλλο εκτός από τη μοναξιά..

Το «άγριο» το μόνο που θέλει είναι να το αγαπάς γι αυτό που είναι.. Γιατί μόνο εκείνο ξέρει πόσο δύσκολο είναι να αγαπάς κάποιον με τα ελαττώματά του. Και ξέρει πολύ καλά ότι το δικό του μεγαλύτερο ελάττωμα είναι το ότι είναι «ΑΓΡΙΟ»…

ΓΙΩΤΑ Χ. ΚΑΦΟΥΡΟΥ

epaggelmagynaika.gr

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.