Όσο πιο βαρύς είναι ο χειμώνας, τόσο πιο πολύχρωμη θα είναι η άνοιξη που σε περιμένει

Γράφει η Ελίνα Φυλακτού

Κάποιες φορές είναι καλύτερα να σωπαίνεις. Είναι καλύτερα να κάνεις τα συναισθήματά σου σύννεφο στον ουρανό, τραγούδι στα χείλη, κρυφό χτυποκάρδι. Κάποιες φορές ο έρωτας μπορεί να βλάπτει σοβαρά. Καλύτερα να αποχωρείς καψούρης για μια αξιοπρέπεια, είτε τη δική σου, είτε του άλλου, είτε και των δύο.

Πνίξε τις πεταλούδες που έχεις στο στομάχι, όσο όμορφες κι αν είναι, όσο ζωηρά κι αν φτερουγίζουν δίνοντας ένα αεράκι χαράς στο σκοτάδι σου. Όσο κι αν φέρνουν την άνοιξη μέσα στο καταχείμωνό σου, πρέπει να τις διώξεις από μέσα σου. Ξέρω πως είναι σπάνιοι επισκέπτες κι οι εκλεκτοί της καρδιάς, αλλά όχι πάντα καλοδεχούμενοι από το μυαλό.

Να χαίρεσαι μόνο και μόνο που ήρθαν και πάλι μέσα σου και φτερούγισαν, κράτα μόνο τον ερχομό τους και… χαμογέλα! Κράτα στο νου τα χρώματα και τα σκιρτήματα που σου φέρανε κι άσε τες να πετάξουν πάλι πίσω στη δική τους άνοιξη, εκεί από όπου ήρθαν κι εκεί όπου θα επιστρέφουν πάντα. Εκεί όπου ανήκουν.

Θυμήσου ότι όσο πιο βαρύς και διαρκής είναι ο χειμώνας, τόσο πιο ζεστή και πολύχρωμη θα είναι η άνοιξη που σε περιμένει. Οι πεταλούδες που θα έρθουν να σε βρουν θα είναι της δικής σου άνοιξης, του δικού σου έρωτα. Και θα έρθουν για να μείνουν. Αυτές θα πρέπει να τις υποδεχτείς χωρίς δεύτερες και τρίτες σκέψεις. Χωρίς «γιατί», χωρίς «πρέπει », χωρίς τύψεις κι ενοχές.

Σώπασε τώρα και κάνε αυτό που πρέπει, για ‘σένα, για ‘κείνους. Θα σε ανταμείψει η πρώτη ζεστή ηλιαχτίδα που θα πέσει πάνω στην κατακόκκινη και παγωμένη καρδιά σου. Όταν θα τη νιώσεις θα καταλάβεις ακριβώς το γιατί ήταν καλύτερα να σωπάσεις μέσα στη βαρυχειμωνιά σου. Θα καταλάβεις, γιατί δε θα θέλεις να σου κλέψει κανείς την άνοιξή σου.

Δε θα θέλεις οι πεταλούδες της να φτερουγίσουν ποτέ σε άλλη καρδιά, σε άλλη σκέψη.

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.