3758032

Υλικά

  • 85 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. αμυγδαλόψιχα φιλέ
  • 20 γρ. βούτυρο κρύο
  • 25 γρ. κορνφλάουρ
  • 150 γρ. γάλα
  • 250 γρ. φρέσκα φρούτα του δάσους
  • 75 γρ. γρ. σοκολάτα (πικρή) ψιλοκομμένη
  • άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200οC. Καλύπτετε ένα ταψί με αλουμινόχαρτο. Καβουρντίζετε την αμυγδαλόψιχα σε ένα τηγάνι μέχρι να χρυσίσει. Βάζετε τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι με δύο κουταλιές της σούπας νερό και σιγοβράζετε μέχρι να λειώσει η ζάχαρη, χωρίς  να ανακατέψετε το σιρόπι, μέχρι να αποκτήσει το χρώμα της καραμέλας. Αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε την καβουρντισμένη αμυγδαλόψιχα. Απλώνετε την πραλίνα στο αλουμινόχαρτο και την αφήνετε να κρυώσει. Κρατάτε στην άκρη 4 κομμάτια πραλίνα για διακόσμηση και την υπόλοιπη τη χτυπάτε στο μίξερ ώστε να γίνει σαν ψίχουλα. Βουτυρώνετε τέσσερα πυρίμαχα φλιτζάνια. Σε ένα κατσαρολάκι ανακατεύετε το κορνφλάουρ με τρεις κουταλιές γάλα. Ρίχνετε το υπόλοιπο γάλα και τη ζάχαρη και σιγοβράζετε μέχρι να πήξει. Κατεβάζετε από τη φωτιά και ρίχνετε το βούτυρο, την τριμμένη πραλίνα και τους κρόκους. Χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και ρίχνετε μια κουταλιά στο μίγμα του σουφλέ. Προσθέτετε τη σοκολάτα και τέλος με κοφτές κινήσεις και μεταλλικό κουτάλι την υπόλοιπη μαρέγκα. Γεμίζετε τα πυρίμαχα φλιτζάνια με το μίγμα και ψήνετε για 25 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν. Σερβίρετε τα σουφλέ με τα φρέσκα φρούτα του δάσους και την πραλίνα. Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.

ab.gr