Woman-Cooking1
Συστατικά

  • 400 γρ. βρασμένα άσπρα φασόλια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κ.σ. xυμό λεμόνι
  • 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο, συν άλλες 4 κ.σ.
  • ¼ φλιτζανιού φύλλα μαϊντανού
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 6 πίτες
  • 1 κ.γ. ρίγανη
Τρόπος μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200oC βαθμούς.
  • Βάλε στο μίξερ τα φασόλια, το σκόρδο, το λεμόνι, το λάδι και το μαϊντανό και χτύπησέ τα μέχρι να γίνουν ένας πολτός. Αλατοπιπέρωσε. Βάλε τον πουρέ σε μπολ.
  • Κόψε κάθε πίτα σε 8 κομμάτια. Τοποθέτησέ τα σε λαδόκολλα, σε ένα ταψί και περίχυσέ τα με τις 4 κουταλιές λάδι. Άπλωσέ το με ένα πινέλο να πάει παντού και πασπάλισε με ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.
  • Ψήσε για 8 με 12 λεπτά μέχρι να χρυσίσουν τα κομμάτια της πίτας.
  • Σέρβιρε το ντιπ με τις πίτες ζεστές.

Συνταγή και φωτογραφία: tlife