Το διαδικτυακό σπίτι της σύγχρονης γυναίκας

Νουά με κολοκυθάκια

170

Όντας ο καρπός της αγάπης ενός πολύ κοινωνικού και αγαπητού ζευγαριού, ήταν ουκ ολίγες φορές που το σπίτι μας γέμιζε κόσμο για γεύμα ή δείπνο. Η μητέρα μου καθώς είναι ένας άνθρωπος σικάτος και λεπτεπίλεπτος, ήθελε πάντα να σερβίρει κάτι νόστιμο αλλά παράλληλα και με λίγες θερμίδες (είχε και μια σιλουέτα να διατηρήσει!). Μια αγαπημένη και υγιεινή συνταγή που άρεσε σε όλη την οικογένεια ήταν το νουά με τις διάφορες παραλλαγές του. Αν πάντως έχετε καλεσμένους για τραπέζι, το νουά ήταν και παραμένει πάντα μια από τις πιο ασφαλείς επιλογές!

ΥΛΙΚΑ

1 μοσχαρίσιο νουά ολόκληρο, περίπου 2 κιλά

2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ολόκληρο

1 ποτήρι κρασί κατά προτίμηση λευκό

χυμό ενός λεμονιού

Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα

Λίγο ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ζεσταίνουμε λίγο λάδι στην κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το νουά από όλες τις μεριές μέχρι να πάρει καστανό χρώμα.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τσιγαρίζουμε λίγο ακόμα σε μέτρια φωτιά. Σβήνουμε με το κρασί. Όταν εξατμισθεί, ρίχνουμε νερό, να φθάσει μέχρι τη μέση του νουά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 1 ½ ώρα. Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα άλλη μισή ώρα. Ρίχνουμε το λεμόνι και αφήνουμε την κατσαρόλα ξεσκέπαστη για 15 λεπτά, ώστε να πήξει η σάλτσα. Αφαιρούμε το κρέας και το κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε με κολοκυθάκια που έχουμε φτιάξει στον ατμομάγειρα.

Γεύση θεϊκή και αριστοκρατική!!!

Tips 

α) Όταν δεν κάνουμε δίαιτα και για πιο επίσημες καταστάσεις, προσθέτουμε 1 κρέμα γάλακτος στη σάλτσα και αντί για κολοκυθάκια καρότα και ένα κουτί μανιτάρια και σερβρίρουμε με ρύζι.

β) Μπορούμε να το σερβίρουμε και με ρύζι με λαχανικά ή πατάτες τηγανιτές ή πουρέ, ανάλογα την όρεξη μας.

γ) Αν η σάλτσα είναι αραιή, τη δένουμε με 1 κουταλιά της σούπας κορνφλάουρ διαλυμένη σε λίγο κρύο νερό και την προσθέτουμε μετά το λεμόνι.

Σχόλια
Loading...

You can't download this image