Εικόνα μ εξώφυλλο

Ήταν θυμάμαι πριν από πολλά χρόνια που κάποια στιγμή η “μικρή” μου αδερφή αποφάσισε να κρατήσει τη νηστεία της Σαρακοστής των Χριστουγέννων. Μια νηστεία την οποία συνήθως δεν κρατούσα καθώς είχαμε γιορτές και γενέθλια και ήταν λιγάκι δύσκολο. Όμως σαν άνθρωπος που σέβεται την κάθε προσπάθεια του άλλου ήμουν εκεί για να την στηρίξω και έτσι στα γενέθλια μου αρχές Δεκέμβρη υπήρχαν 2 μπουφέδες. Ένας για αυτούς που νήστευαν και ένας για τους υπόλοιπους. Μια παράδοση που κρατήθηκε από εκείνη τη χρονιά και σε όλα τα επόμενα χρόνια που ήρθαν. Ήταν λοιπόν εκείνος ο μπουφές η αιτία που έψαξα να βρω νηστίσιμες συνταγές κάπως πιο “ιδιαίτερες”, για να έχει και λίγο ενδιαφέρον βρε παιδί μου! Τότε λοιπόν ήταν που ανακάλυψα τη πιο τέλεια νηστίσιμη συνταγή για γεμιστά μανιτάρια.

Από τότε κάθε χρόνο μόλις μπούμε στη νηστεία του Πάσχα αρχίζουν οι παραγγελίες για τα συγκεκριμένα μανιτάρια! loool

ΥΛΙΚΑ: 

    • 1 κουτί μανιτάρια
    • 1 μεγαλο κρεμμυδι ξερο
    • 2 σκελίδες σκόρδο
    • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
    • 1 φέτα ψωμί
    • λίγο ελαιόλαδο
    • 100 γρ κουκουνάρι
    • αλάτι
    • πιπέρι
    • πάπρικα γλυκιά
    • λάδι καυτερό (προαιρετικά)

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και αφαιρούμε τα κοτσάνια, τα οποία κρατάμε για τη γέμιση. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Προσωπικά επειδή μου αρέσουν οι ευκολίες έχω σωθεί με το multi! lol Βάζω λοιπόν στο multi τα κρεμμύδια, τις σκελίδες σκόρδο και τα κοτσάνια από τα μανιτάρια. Μετά τσιγαρίζουμε το μείγμα με λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι. Στη συνέχεια βάζω στο multi τη φέτα το ψωμί και το προσθέτω στο τηγάνι και στο τέλος με την ίδια διαδικασία (multi) προσθέτω και το κουκουνάρι.  Στη συνέχεια γεμίζω τα μανιτάρια  και τα τοποθετώ σε ένα πυρέξ ή ταψί (ότι έχω) που έχω λαδώσει ελάχιστα και τα βάζω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C για 15 με 20 λεπτά. Έτοιμα!  Ένα έχω μόνο να πω… η αδερφή μου εκείνη την ημέρα πρόλαβε να φάει μόνο ένα!!!

Κανείς δεν μπορεί να φάει μόνο ένα!!!