Το διαδικτυακό σπίτι της σύγχρονης γυναίκας

Να ονειροπολείς

145

Το να έχεις πίστη είναι να έχεις φτερά J.M Barrie (1902) παραλλάζοντας τη φράση αυτή,  συμπληρώνω πως το να έχεις όνειρα δίνει ώθηση και κατεύθυνση στο πέταγμα σου.

Η ζωή είναι δύσκολη υπόθεση, κανείς δε μας υποσχέθηκε χαρά, τύχη, υγεία, όταν ήρθαμε σε αυτό τον κόσμο. Το ανθρώπινο σώμα είναι φτιαγμένο να νοσεί, οι σχέσεις είναι εύθραυστες και σπάνε, στην πορεία της ζωής μας άνθρωποι  έρχονται και φεύγουν, οι απώλειες είναι δεδομένες… Ευτυχώς, όχι πάντα,  υπάρχουν φορές που οι άνθρωποι  μένουν και συμπορευόμαστε.

Μα τα όνειρα είναι καύσιμη ύλη για να πορεύεσαι… Μιλώ για τα όνειρα εκείνα που κάνουμε με τα μάτια ανοιχτά, γι’ αυτά που λαχταρούμε, γιατί τα όνειρα δίνουν κουράγιο, κατεύθυνση… Μαζί με αυτά δίνουν Ελπίδα, διέξοδο σε μια καθημερινότητα που στραγγίζει την ενέργεια. Σε μια καθημερινότητα φορτισμένη με άγχος και θλίψη το να καταφέρνεις να βλέπεις τον εαυτό σου σε μια άλλη κατάσταση πιο φωτεινή και χαρούμενη είναι ζωτικής σημασίας.  Τα όνειρα που κάνουμε με τα μάτια ανοιχτά, είτε μικρά είτε μεγάλα είναι γέφυρες μεταξύ του ποιοι είμαστε αυτή τη στιγμή και του μελλοντικού μας εαυτού. Τα όνειρα δίνουν ελπίδα και κατεύθυνση και η πίστη σε αυτά το σθένος να επιμένουμε και να υπομένουμε τη διαδρομή μέχρι να τα φτάσουμε.

Τι άλλο μένει από το να κάνουμε όνειρα…; Ίσως το να τα ζήσουμε

Δημήτρης Μούγιος -Ψυχολόγος

Σχόλια
Loading...

You can't download this image