mpoukies-kastanou_top_11-12-2016

Υλικά για 10 τεμάχια

Για τη συνταγή

  • 450 γρ. λωρίδες μπέικον
  • 2 φλιτζάνια ολόκληρα κάστανα μεγάλα βρασμένα για 6΄ και καθαρισμένα
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη μαύρη
  • 1/2 φλιτζάνι μαγιονέζα
  • 1/4 φλιτζάνι τσίλι σάλτσα (ταμπάσκο)
Εκτέλεση
1. Κόβετε τις λωρίδες του μπέικον στη μέση και τις τηγανίζετε σε έναν μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, μέχρι να γίνουν σχεδόν τραγανές. Στη συνέχεια τις «στραγγίζετε» και τυλίγετε το κάθε κομμάτι από 1 κάστανο και το στερεώνετε με 1 οδοντογλυφίδα. Τα τοποθετείτε σε ένα αλάδωτο ταψί διαστάσεων 33Χ23 εκ.

2. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύετε τη ζάχαρη, τη μαγιονέζα και τη σος τσίλι και περιχύνετε το μείγμα πάνω στα κάστανα. Ψήνετε στους 180ο C για 20’.

Χρήσιμο

Εάν σας αρέσουν οι καυτερές γεύσεις, μπορείτε να προσθέσετε μερικές πιπερίτσες χαλαπένιος.