1-Hazelnut-and-Nutella-Palmiers-1-1-of-1

Ένα από τα δημοφιλέστερα γλυκά της γαλλικής γαστρονομίας είναι τα Palmiers. O λόγος για τα απίθανα μπισκότα με ζύμη σφολιάτας που μπορεί κανείς να φτιάξει είτε στην αλμυρή τους εκδοχή είτε στην γλυκιά τους με σοκολάτα και ξηρούς καρπούς. Ξεχωρίζουν για το σχήμα πεταλούδας που έχουν αλλά και για το γεγονός ότι γίνονται γρήγορα και εύκολα χαρίζοντας μια πλούσια γεύση. Εμείς τα φτιάχνουμε συχνά στο σπίτι και τα παιδιά δεν αφήνουν ούτε ψίχουλο στο πιάτο! Ιδανικά για το μπουφέ του παιδικού πάρτι αλλά και για το πρωινό της οικογένειας!

Υλικά

1 φύλλο σφολιάτας
5 κουταλιές nutella
λίγη ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
προαιρετικά ξηροί καρποί, όπως φουντούκια ή καρύδια

Εκτέλεση:

Ξεπαγώνουμε τη σφολιάτα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Ανοίγουμε το ένα φύλλο πάνω στη ζελατίνη της συσκευασίας του και αλείφουμε τη nutella σε όλη την επιφάνεια του. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε ξηρούς καρπούς. Τυλίγουμε τη σφολιάτα από τη μεγάλη πλευρά του φύλλου μέχρι τη μέση και κάνουμε το ίδιο και από την άλλη πλευρά, έτσι ώστε να συναντηθούν τα δύο “ρολά” στη μέση. Τυλίγουμε με τη μεμβράνη της συσκευασίας και βάζουμε στην κατάψυξη για μισή ώρα περίπου, ώσπου να παγώσει το ρολό. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βγάζουμε το ρολό από την κατάψυξη και κόβουμε σε λεπτές φετούλες. Ψήνουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν τα ρολάκια . Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.

infokids.gr