chicken-rice-cabbage-cutlets-picture-id876446302

Υλικά:

    • 600 γραμμ. άπαχος κιμάς γαλοπούλας
    • 2 κ.γ. γούστερ σος
    • 1/4 κ.γ. αλάτι
    • 1/2 φλιτζ. τυρί τσένταρ light, τριμμένο
    • 3 κ.σ. μπλε τυρί τριμμένο
    • 2 κ.σ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    • 2 κ.σ. φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
    • πάπρικα

Εκτέλεση

  • Προθέρμανε το γκριλ ή την ψησταριά υγραερίου. Άπλωσε αλουμινόχαρτο σε ταψί, άλειψέ το με λάδι και άφησέ το στην άκρη.
  • Πλάσε 8 μπιφτέκια με τον κιμά και βάλ’ τα στο ταψί. Περίχυσε τα τέσσερα με γούστερ σος και πασπάλισε με αλάτι.
  • Βάλε το τυρί τσένταρ, το μπλε τυρί, το κρεμμύδι και τον μαϊντανό σε μπολ και ανακάτεψε απαλά μέχρι να αναμειχθούν καλά. Μοίρασε το μείγμα σε ίσες ποσότητες πάνω στα μπιφτέκια με τη σος και βάλε από πάνω τα υπόλοιπα 4 μπιφτέκια. Πίεσε με τα δάχτυλα τις άκρες για να κολλήσουν τα μπιφτέκια μεταξύ τους. Πασπάλισε με πάπρικα και ψήσ’ τα στο γκριλ ή στην ψησταριά, σε απόσταση περίπου 10 εκατοστών από την πηγή θερμότητας, 5 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν χρώμα.

Συμβουλή: Όταν δουλεύεις τον κιμά, βρέξε τα χέρια σου για να μην κολλάει.

Συνταγή και φωτογραφία shape.gr