cheese-mousse_top

Υλικά για 8 άτομα

Για τη συνταγή

  • 1 φλιτζάνι ανθότυρο
  • 1 φλιτζάνι μανούρι
  • 1 1/2 φλιτζάνι τυρί κρέμα
  • 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 1/2 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • χυμό από ½ πορτοκάλι
  • 1 κουτ. σουπ. ξύσμα πορτοκάλι

Για το σερβίρισμα

  • ξύσμα πορτοκαλιού
  • μπαλίτσες σοκολάτας

 

Εκτέλεση

1. Ρίχνετε στο μπλέντερ το μανούρι, το τυρί κρέμα, το ανθότυρο, το ζαχαρούχο γάλα και το χυμό πορτοκάλι και τα χτυπάτε μέχρι να πάρετε ένα λείο και ομοιογενές μείγμα. Αδειάζετε το μείγμα σε ένα μπολ και το αφήνετε στην άκρη.

2. Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια και τα χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να δέσει ελαφρώς η κρέμα να αποκτήσει παχύρευστη μορφή.

3. Αδειάζετε τη σαντιγί στο μπολ με το μείγμα των τυριών και ανακατεύετε μα απαλές κινήσεις να ενσωματωθεί. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα κορνέ με ίσια μύτη και γεμίζετε 8 ψηλά και στενά ποτήρια. Βάζετε τα ποτήρια με το γλυκό στο ψυγείο για 2 ώρες. Γαρνίρετε με ξύσμα λεμονιού και μπαλίτσες σοκολάτας και σερβίρετε.

Χρήσιμο

Μπορείτε να αντικαταστήσετε το πορτοκάλι με μανταρίνι.