____

ΥΛΙΚΑ

  • 500γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 250 γρ.φρέσκο αγελαδινό βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 1 κούπα γάλα
  • 4 αυγά
  • ξύσμα 1 πορτοκαλιού
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 φακελάκι μπέικιν
  • 2 βανίλιες
  • 2 κ.σ σοκολάτα ρόφημα σκόνη
  • 1 κ.σ κακάο σκόνη
  • 200 γρ.μερεντα για το γέμισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

-Χτυπάω το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψει καλά και να γίνει κρέμα.- Προσθέτω 1-1 τα αυγά, βανίλιες, ξύσμα, χαμηλώνω την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνω εναλλάξ το γάλα με το αλεύρι που το έχω κοσκινίσει με το μπέικιν .

-Σε ένα μπολ ρίχνω το 1/3 του μείγματος,προσθέτω τη σοκολάτα ρόφημα σκόνη και το κακάο και λίγο γαλατάκι έξτρα να αραιώσει και ανακατεύω καλά.

Σε φόρμα βουτυρωμένη αδειάζω εναλλάξ κουταλιές από το λευκό μείγμα με το σοκολατένιο. Πριν την τελευταία στρώση ρίχνω και μερικές κουταλιές μερέντα.

– Ψήνω στους 180 πάνω κάτω για 45-50 λεπτά. Περιμένω να γίνει χλιαρό και ξεφορμάρω!!! Το γλάσο από πάνω που βλέπετε είναι λιωμένη βανίλια(γλυκό υποβρύχιο) και λιωμένη Μερέντα!!!

[xryses-syntages]

newside