melopita-xoris-zaxari-me-anthotyro-i-analati-myzithra-mia-sydagi-vgalmeni-apo-ta-oneira.col-8

Υπέροχο γλυκό-άγλυκο που κατάγεται από τη Σίφνο.

Υλικά

6 άτομα

600 γρ. ανθότυρο ή ανάλατη μυζήθρα

150 γρ. μέλι

3 αυγά

1 κ.σ. κορν φλάουρ

1/2 κ.γ. αλάτι

βανίλια ή ξύσμα λεμονιού για άρωμα

Προαιρετικά: κανέλα τριμμένη και μέλι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση (40 λεπτά°

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC
  • Βάζουμε σε μπολ όλα τα υλικά μας
  • Και ανακατεύουμε καλά με σύρμα ή πηρούνι μέχρι να ενωθούν
  • Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι 20 εκατοστών
  • Αδειάζουμε το μίγμα μας και ψήνουμε στο φούρνο για 40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια
  • Σερβίρουμε προαιρετικά με λίγο μέλι και κανέλα τριμμένη, ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου

Δείτε το αναλυτικό βίντεο της συνταγής:

Πηγή: cookpad.com και Ivy Liacopoulou

Το είδαμε womantoc