cinemafoto

Ο Καρδινάλιος Philippe Barbarin είναι ένας από τους βασικούς ήρωες στη νέα ταινία του Φρανσουά Οζόν «ΘΕΛΗΜΑ ΘΕΟΥ»

Ο Αλεξάντρ ζει στη Λυών με τη γυναίκα και τα παιδιά του. Μια ημέρα μαθαίνει τυχαία ότι ο ιερέας που τον κακοποίησε, όταν ήταν πρόσκοπος, εξακολουθεί να δουλεύει με παιδιά. Αποφασίζει να αναλάβει δράση και τον ίδιο δρόμο ακολουθούν άλλα δύο θύματα του ιερέα, ο Φρανσουά και ο Εμμανουέλ. Οι τρεις τους ενώνονται για να «σηκώσουν το πέπλο της σιωπής» γύρω από τη δοκιμασία τους. Αλλά οι επιπτώσεις και οι συνέπειες δεν θα αφήσουν κανέναν ανεπηρέαστο…

Η ταινία του Φρανσουά Οζόν, που κέρδισε πρόσφατα την Αργυρή Άρκτο στην Berlinale 2019, βασίστηκε στα πραγματικά γεγονότα της υπόθεσης του ιερέα Preynat και αφηγείται την δημιουργία του site «La parole Liberee» (απελευθερωμένος λόγος) από τα θύματά του, ακολουθώντας τρεις άντρες που είχαν κακοποιηθεί ως παιδιά στην δημοσιοποίηση της ιστορίας τους. Τον Φεβρουάριο 2019 οι κατηγορούμενοι επιχείρησαν να μπλοκάρουν την έξοδο της ταινίας στην Γαλλία για να μην επηρεαστεί η κοινή γνώμη πριν την δίκη. Το αίτημα δεν έγινε δεκτό και η ταινία «ΘΕΛΗΜΑ ΘΕΟΥ» βγήκε στις Γαλλικές κινηματογραφικές αίθουσες στις 20 Φεβρουαρίου με τα αληθινά ονόματα των κατηγορουμένων. Μέχρι σήμερα περισσότεροι από 500.000 θεατές έχουν δει την ταινία στην Γαλλία.


Έχοντας κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του τον Νοέμβριο του 2018 στο 59o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Θεσσαλονίκης, όπου έλαβε δυο βραβεία από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, αυτό του πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη καθώς και αυτό για τα καλύτερα Locations, το μυστηριώδες “The Waiter” του Στηβ Κρικρή με τον Άρη Σερβετάλη και τον Γιάννη Στάνκογλου, έρχεται στις αίθουσες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη στις 4 Απριλίου. Το “TheWaiter” είναι μία σπουδή πάνω στην ανθρώπινη φύση. Ένα υπαρξιακό neo noir και μία ιστορία δολοφονίας δοσμένη μέσα από τα μάτια ενός (εκ)κεντρικού χαρακτήρα.

Ο Ρένος είναι ένας επαγγελματίας σερβιτόρος που οδηγεί μια απλή και ήσυχη ζωή, μοναχικός και σχολαστικός παρατηρητής με ιδιαίτερη αδυναμία στα φυτά. Η ζωή του όμως θα διαταραχθεί όταν θα βρεθεί αντιμέτωπος με την εξαφάνιση του γείτονά του, Μίλαν. Δύο σκοτεινοί χαρακτήρες, ο «Ξανθός» και η Τζίνα, μπλεγμένοι με τον Μίλαν, θα παρασύρουν τον Ρένο σε μια σειρά ακραίων γεγονότων. Ο Ρένος, αμφισβητώντας την ιερή καθημερινή του ρουτίνα, θα δοκιμάσει την ικανότητά του και την προθυμία του να αλλάξει τη ζωή του πάνω σε θέματα αγάπης και θανάτου. Σχέσεις θα δημιουργηθούν, μυστικά θα μοιραστούν και η εμπιστοσύνη θα αμφισβητηθεί. Θα μπορέσει ο Ρένος να ακολουθήσει;

Στις υπόλοιπες πέντε επιλογές:

Ένα από τα πιο γνωστά μυθιστορήματα του Στίβεν Κινγκ ζωντανεύει στη μεγάλη οθόνη στο φιλμ τρόμου «Νεκρωταφίο Ζώων», άλλος ένας υπερήρωας της DC κάνει την εμφάνιη του στο μπλοκμπάστερ «Shazam!», ένας αστυνομικός καταρρέει μετά την απώλεια της μητέρας του στην αμερικάνικη ανεξάρτητη δραμεντί «Ο Δρόμος του Κεραυνού», η οδύσσεια μιας ομάδας Ηπειρωτών στα βουνά την εποχή της κατοχής στο ιστορικό δράμα του Στέλιου Χαραλαμπόπουλου «Τα Δάκρυα του Βουνού» και τέλος το σπονδυλωτό κοινωνικό δράμα του Τώνη Λυκουρέση «Επαφή».

Καλή εβδομάδα, καλό μήνα και καλές προβολές!