cinemaaa

Το νορβηγικό, κωμικό αλά Ταραντίνο θρίλερ του 2014 «Με Σειρά Εξαφάνισης», γίνεται αγγλόφωνο ριμέικ από τον ίδιο σκηνοθέτη. Ο Χανς Πέτερ Μόλαντ μετά τη μεγάλη επιτυχία του φιλμ αποφάσισε να το μεταφέρει και στην Αμερική αλλάζοντας μόνο τον τίτλο.

Έτσι η «Ψυχρή Καταδίωξη» λαμβάνει χώρα στην πόλη Kehoe όπου η θερμοκρασία είναι 10 βαθμοί υπό το μηδέν και συνεχώς κατεβαίνει σε αυτό το γκλαμουράτο χειμερινό θέρετρο στα Βραχώδη Όρη. Η τοπική Αστυνομία συνήθως δεν έχει δουλειά μέχρι την ημέρα που ο γιος του Νελς, ενός ταπεινού οδηγού εκχιονιστικού μηχανήματος του δήμου, δολοφονείται ύστερα από εντολή του “Viking”, του τοπικού Βαρόνου των ναρκωτικών. Οργισμένος και εξοπλισμένος με βαριά μηχανήματα ο Νελς αποφασίζει να εξολοθρεύσει το καρτέλ ξεπαστρεύοντας ένα, ένα τα μέλη του, αλλά το μόνο που γνωρίζει από φόνους είναι ό,τι έχει διαβάσει από αστυνομικά μυθιστορήματα. Καθώς τα πτώματα στοιβάζονται, ένας πόλεμος ξεσπά μεταξύ του Βαρόνου των ναρκωτικών“Viking”και του Αρχιμαφιόζου “White Bull” και οι πλαγιές της μικρής πόλης από ολόλευκες βάφονται κόκκινες.
Στο καστ ο πολλάκις δοκιμασμένος σε ανάλογους ρόλους Λίαμ Νίσον υποδύεται τον μανιασμένο για εκδίκηση οδηγό σε ένα φιλμ που πιθανότατα θα λατρέψουν οι φαν του Κούέντιν Ταραντίνο.

Μία απαγορευμένη ερωτική σχέση στην καρδιά της διχασμένης Ιερουσαλήμ, πυροδοτεί ένα μπαράζ απρόβλεπτων εξελίξεων και δραματικών ανατροπών στο κοινωνικό θρίλερ του Μουάγιαντ Άλαγιαν, «Απαγορευμένες Συναντήσεις»

Η Σάρα είναι Ισραηλινή και έχει μία καφετέρια στη Δυτική Ιερουσαλήμ. Ο Σαλίμ είναι Παλαιστίνιος από την Ανατολική Ιερουσαλήμ και κάνει παραδόσεις σε επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων και εκείνη της Σάρα. Παρόλο που ζουν σε διαφορετικούς κόσμους, η Σάρα και ο Σαλίμ διατηρούν εξωσυζυγική σχέση, ρισκάροντας έτσι την φαινομενικά ευτυχισμένη ζωή των οικογενειών τους.

Όταν μία ριψοκίνδυνη μεταμεσονύχτια συνάντησή τους πάει στραβά, ο κίνδυνος να αποκαλυφθούν όλα μεγαλώνει και οι δύο τους παρακολουθούν ανήμποροι, ενώ οι απελπισμένες προσπάθειές τους να σώσουν ό, τι έχει μείνει από τις ζωές τους, κάνουν τα πράγματα ακόμη χειρότερα. Εγκλωβισμένοι ανάμεσα στον αμείλικτο κατοχικό μηχανισμό και τις κοινωνικοπολιτικές πιέσεις, ο Σαλίμ και η Σάρα βρίσκονται παγιδευμένοι σε ένα πλέγμα εξαπάτησης και παρανοήσεων, που ούτε η αλήθεια δεν μπορεί να σταματήσει την εξάπλωσή του.

Στις υπόλοιπες τέσσερις επιλογές:

Μία μητέρα βλέπει το παιδί της να κυριεύεται από υπερφυσικές δυνάμεις στο θρίλερ τρόμου «Ο Χαρισματικός», μία παρέα έρχεται αντιμέτωπη με κρίσιμα ηθικά διλήμματα μετά από ένα ατύχημα στο ιρανικό ψυχολογικό θρίλερ «Το Γύρισμα της Τύχης», ένας καλλιτέχνης ονειρεύεται να γίνει ιππότης στο ουκρανικό animation «Η Κλεμμένη Πριγκίπισσα» και τέλος το ελληνικό θρίλερ φαντασίας του Νίκου Κουρού «Μια Νύχτα στην Κόλαση».

Καλό μήνα, καλή εβδομάδα και καλές προβολές!