cinema_godzilla-704×400

Το επίκαιρο -βραβευμένο στο πρόσφατο φεστιβάλ Βερολίνου- γερμανικό περιπετειώδες δράμα «Styx» καταφθάνει στις ελληνικές αίθουσες.

Η Ρίκε, μια νεαρή γιατρός από την Ευρώπη, είναι η απόλυτη έκφραση του δυτικού μοντέλου ευτυχίας και επιτυχίας. Μορφωμένη, όλο αυτοπεποίθηση, αφοσιωμένη στους στόχους της και αποφασισμένη να πετύχει, εργάζεται με εξαντλητικούς ρυθμούς στο πολύ απαιτητικό τμήμα των Επειγόντων Περιστατικών. Κάποια στιγμή, η Ρίκε αποφασίζει να εκπληρώσει το μεγαλύτερο όνειρό της, σαλπάροντας ολομόναχη με το ιστιοπλοϊκό της για τη Νήσο της Αναλήψεως, στον Ατλαντικό Ωκεανό, ώστε να έχει το χρόνο να κάνει, παράλληλα, και ένα εσωτερικό ταξίδι. Μετά από μια άγρια καταιγίδα, το ιστιοπλοϊκό της καταλήγει κοντά σε ένα ακυβέρνητο παλιό αλιευτικό φορτωμένο με εκατό περίπου μετανάστες που προσπαθούν απελπισμένα να της αποσπάσουν την προσοχή. Αν δεν δράσει γρήγορα η Ρίκε, δεκάδες άνθρωποι θα πνιγούν, καθώς η βάρκα αρχίζει και βάζει νερά….

Σημείωμα του Σκηνοθέτη

Καθημερινά, στα σύνορα της Ευρώπης, εκατοντάδες άνθρωποι πεθαίνουν, στην απέλπιδα προσπάθειά τους να διασχίσουν τη θάλασσα και να φτάσουν στην Ήπειρό μας, προκειμένου να βρουν κάποιον ειρηνικό τόπο να ζήσουν.
Το γεγονός ότι, αυτοί οι άνθρωποι, όπως προκύπτει από την ενδελεχή έρευνα που κάναμε, μπορούν ακόμα να βασίζονται στην ελάχιστη βοήθεια που τους παρέχουν επίσημες οργανώσεις, επιβεβαιώθηκε μέσα από συζητήσεις μας με εκπροσώπους της μη κυβερνητικής οργάνωσης SEA WATCH, των ΓΙΑΤΡΩΝ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ, της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης BORDERLINE EUROPE και της MOAS, που είναι μεταξύ των ιδιωτικών πρωτοβουλιών που έχουν ευαισθητοποιηθεί.

Η σειρά ταινιών «Πώς να Εκπαιδεύσετε το Δράκο σας» ολοκληρώνουν την πετυχημένη τριλογία τους, με τη νέα αυτή περιπέτεια! Για τους περισσότερους θεατές και κριτικούς, πρόκειται για μια από τις καλύτερες animation ταινίες στην ιστορία DreamWorks.

Μια επικών διαστάσεων και ψυχαγωγική ιστορία για την ουσία της ενηλικίωσης, για το κουράγιο απέναντι στην απειλή του «αγνώστου», για την ανεκτικότητα απέναντι στο διαφορετικό και για την αποδοχή. Αυτό που ξεκίνησε ως μια απίθανη φιλία ανάμεσα σε έναν έφηβο Βίκινγκ και σε έναν τρομερό δράκο, έχει εξελιχθεί σε μια επική περιπέτεια που μάγεψε τους θεατές και φέτος απογειώνεται στο τρίτο και τελευταίο μέρος!
Στη νέα ταινία, ο επικεφαλής και κυβερνήτης του Μπερκ, έχοντας την Άστριντ στο πλευρό του, έχει δημιουργήσει μια καλά κρυμμένη ουτοπία δράκων, όπου μπορούν να ζουν ελεύθεροι και σε πλήρη αρμονία με το περιβάλλον τους. Όμως, ο κίνδυνος δεν θα αργήσει να εμφανιστεί και η πιο σκοτεινή απειλή θα ταράξει την ισορροπία της καλά κρυμμένης αυτής πόλης, όσο και του νησιού Μπερκ. Ο Ψάρης και ο Φαφούτης καλούνται να αφήσουν την ασφάλεια του μοναδικού σπιτιού που έχουν γνωρίσει, για ένα δύσκολο ταξίδι με προορισμό τη συναρπαστική μάχη σε μυθικούς κόσμους, απέναντι στο τρομερό κακό που απειλεί τους πάντες.

Μία εναλλακτική πρόταση που δεν πρέπει να χάσουν οι λάτρεις του κινηματογραφου είναι η επανέκδοση του «Ο Γαλαξίας», ενός από τα πιο αιχμηρά έργα του σπουδαίου Ισπανού δημιουργού Λουίς Μπουνιουέλ, σε νέες ψηφιακές κόπιες 2Κ πενήντα χρόνια μετά την πρώτη κυκλοφορία του.

Δύο ζητιάνοι, ο Πωλ και ο Ζαν ακολουθούν το μονοπάτι του Αγίου Ιακώβου με προορισμό την πόλη Σαντιάγο ντε Κομποστέλα της Ισπανίας. Καθ’ οδόν συναντούν, εκτός τόπου και χρόνου, διάφορες μορφές οι οποίες εκπροσωπούν διδασκαλίες της Χριστιανικής πίστης και επεξηγούν ποικίλα δόγματα και αιρέσεις, πάντα με βάση την Αγία Γραφή.
Ένα κλασσικό δημιούργημα της φιλμογραφίας του Λουίς Μπουνιουέλ, από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Σάτιρα για τη θρησκοληψία και βαθιά ειρωνεία, με εξαιρετική παρουσίαση της σχέσης δόγματος και εξουσίας. Έξυπνη και διαχρονική ταινία.

Στις υπόλοιπες επτά επιλογές:

Ο υπερήρωας Hellboy επιστρέφει με ένα τρίτο σίκουελ («Hellboy: Ξαναγύρισα από την Κόλαση»), ένας νεαρός επαναπροσδιορίζει τις αξίες της ζωής του μετά τον ξαφνικό χαμό της αδερφής του στη γαλλική δραμεντί «Αμάντα», μια νεαρή ερωτεύεται έναν μυστηριώδης συμφοιτητή της στο ρομαντικό δράμα «After», ένα ατύχημα παραμορφώνει το πρόσωπο ενός άνδρα στο βραβευμένο με Αργυρή Άρκτο στο Βερολίνο πολωνικό δράμα «Με Άλλο Πρόσωπο», τρεις ιστορίες διασταυρώνονται στη σύγχρονη Αθήνα στο ελληνικό δράμα «Holy Boom», η ζωή σε ένα χωριό της Θεσσαλίας στο ντοκιμαντέρ της Μαριάννας Οικονόμου «Όταν ο Βάγκνερ Συνάντησε τις Ντομάτες» και τέλος ακόμη ένα ελληνικό δράμα («Η Τέχνη Καταστρέφει»).

HOLY BOOM

Καλή εβδομάδα και καλές προβολές!