loukanika-patates-koniak_top

Υλικά για 4 άτομα

Για τη συνταγή

  • 4 χοιρινά λουκάνικα
  • 1 κεφάλι σκόρδο
  • 10 πατάτες baby με τη φλούδα
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα

Για μαρινάδα

  • 1/2 φλιτζάνι κονιάκ
  • 1 κουτ. σουπ. μουστάρδα BRAVA
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σουπ. κρέμα μπαλσάμικο
  • 1 κουτ. σουπ. χυμό πορτοκαλιού
Εκτέλεση

1. Πλένετε πολύ καλά τις πατάτες και τις βράζετε σε άφθονο αλατισμένο νερό μόλις για 5 λεπτά. Τις στραγγίζετε και τις ρίχνετε σε ένα μπολ. Προσθέτετε τα υλικά της μαρινάδας (μουστάρδα BRAVA, ελαιόλαδο, κρέμα μπαλσάμικο, χυμό πορτοκαλιού) και τις αφήνετε για μισή ώρα να μαριναριστούν.

2. Σε ένα πυρίμαχο σκεύος βάζετε τα λουκάνικα, αραδιάζετε τις πατάτες τριγύρω μαζί με την μαρινάδα τους. Προσθέτετε το σκόρδο ακαθάριστο και κομμένο κάθετα στα δύο, τις πιπεριές Φλωρίνης και το κρεμμύδι.

3. Σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό.

Χρήσιμο

Αντί για πατάτες μπορείτε να φτιάξετε τα λουκάνικα με καρότα κομμένα σε ροδέλες, φοινόκιο και πιπεριές.