Light μπιφτέκια κοτόπουλου με ανθότυρο

Μερίδες: 6-8              Χρόνος προετοιμασίας: 10’

Χρόνος μαγειρέματος: 20’              Βαθμός δυσκολίας: Μέτριο

Υλικά

1 κιλό κιμά από κοτόπουλο ή γαλόπουλα

½ κιλό ανθότυρο μαλακό

1 μέτριο κρεμμύδι πολτοποιημένο

2 κουτ.σουπ ψιλοκομμένο μαϊντανό

1 κουτ.σουπ ελαιόλαδο

1 κουτ.γλυκ κόλιανδρο σκόνη

Αλάτι

Πιπέρι μαύρο φρεκσοτριμμένο

Για την σαλάτα

4 φλιτζ.τς. Ανάμεικτη  σαλάτα  ραντίτσιο μαρούλι ή γαλλική

6  ντοματίνια κομμένα στα δυο

2 1/2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

1 κουτ. σουπ. μηλόξιδο

Αλάτι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ ρίχνετε τον κιμά και ανοίγετε στο κέντρο του μια λακκούβα. Ρίχνετε μέσα τον ανθότυρο θρυμματισμένο, το ελαιόλαδο ,το μαϊντανό, το κρεμμύδι , το κόλιανδρο, το αλάτι και το πιπέρι.
  2. Ζυμώνετε με το χέρι σας το μείγμα πολύ καλά και το βάζετε στο ψυγείο για 20 λεπτά ώστε να σφίξει και να αναμιχθούν καλύτερα οι γεύσεις.
  3. Πλάθετε τα μπιφτέκι και τα αραδιάζετε σε ένα ταψάκι που έχετε στρώσει με λαδόκολλα Τα ψήνετε στον αέρα του φούρνου στους 180°C ή σε σχάρα με κάρβουνα για 20 λεπτά.
  4. Φτιάξτε την σαλάτα σε ένα μπολ και αρτύστε τη με το ελαιόλαδο και το μηλόξυδο.

Χρήσιμο:

Aν σας περισσέψει κιμάς  από το μείγμα προσθέστε 1 φλ τσαγιού πλιγούρι ανακατέψτε και στρώστε το σε ένα ταψί η ένα πυρέξ που δεν θα ξεπερνά τα 3 εκατοστά, αραδιάστε από πάνω 10 ντοματίνια και το ψήστε στους 185 βαθμούς για 25 με 30 λεπτά. Βγάζετε την μπιφτεκόπιττα από το πυρέξ και με ένα μαχαίρι κόβετε σε μακρόστενες λωρίδες. Μπορείτε να τις βάλετε σε μια πίτα με γιαούρτι, κρεμμύδι, πάπρικα,  φρέσκα ντοματίνια και μαϊντανό.

Σχόλια
Loading...

You can't download this image